jul
28
2014

Prirodni čistači organizma

43422

Umesto lekova koji pokrivaju simptome, bolje je upotrebiti neko od prirodnih sredstava za pročišćenje, pošto  bolesti nastaju kad se u organizmu nagomila previše toksina.Prirodne supstance ne blokiraju normalno funkcionisanje tela kao farmaceutski preparati, već deluju tako što čiste telo čak do nivoa ćelija, bez neželjenih efekata. Prečišćivači koje ćemo ovde navesti deluju u skladu sa telesnim procesima. Imaju prirodna antiupalna, antimikrobna i antiseptička svojstva. Pošto uklanjaju štetne materija iz organizma, sjajni su da se koriste i preventivno – pre nego što se bolest uopšte pojavi.

Jabukovo sirće (sa končastom supstancom)

jabukovo sirce thumbJabukovo sirće je jeftino pomoćno sredstvo koje ima raznovrsne namene. Kao svekodnevni napitak koristi se tako što se popije nekoliko kafenih kašičica u malo vode pre obroka. To će obezbediti neophodno probiotike i enzime, pomoći varenje i apsorpciju nutrijenata. Međutim, jabukovo sirće je lekovito samo kad je sirovo i sadrži fermentisanu supstancu. To je končasti supstrat, nalik na mrežu, koji pliva na površini sirćeta. On nosi bakterije koje su dobre za stomak i enzime koje pomažu varenje. Takvo jabukovo sirće pomeža kod stomačnih tegoba, i, što će možda zvučati čudno, alkalizuje organizam. Međutim, rafinisano jabukovo sirće, kakvo se obično nalazi u prodaji, je destilovano, a taj proces iz njega uklanja korisne nutrijente i enzime.

Kurkuma

kurkumaKurkuma, žuti začin, čiji je aktivni sastojak kurkumin, je antiinflamatorno sredstvo koje pročišćava krv. Mnoga proučavanja su pokazala da kurkuma ima antikancerogena svojstva. Ovaj začin se može koristiti za pripremu jela, nema nikakve nuspojave, a može mnogo doprineti zdravlju. Kao prirodni pročišćivač, kurkuma čisti krv, jetru i bubrege. Pomaže uklanjanju cista iz organizma. Kada se koristi spolja, može da pomogne u uklanjanju upala i čireva sa kože. Kao začin, odlična je za inegralni pirinač i jela od povrća (kari).

Glina za piće (bentonit)

cistaciSpolja se glina koristi za pravljenje maski za lice i čišćenje pora, za ublažavanje osipa kod beba. Glina za unutrašnju upotrebu se koristi tako što se rastvori u vodi i pije. Ona je prirodni čisatč debelog creva. Zahvaljujući svom punjenju snažnim negativnim jonima, ona privlači teške metale, toksine, štetne bakterije i pesticide, uklanjajući ih iz tela zajedno sa masom koja se izbacuje pražnjenjem debelog creva.

Aktivni ugalj

aktivni-ugalj-1377596692-11690Aktivni ugalj se nabavlja u apotekema u obliku crnog praha koji se može pomešati sa vodom. Može se koristiti i spolja. Kao prirodni astringent, može da se rastvori u vodi i pije radi unutrašnje detoksikacije.

U slučaju bilo kakvog trovanja nekom hemikalijom ili lekovima, aktivni ugalj treba upotrebiti prvi da se uklone otrovi i bakterije iz tela. Deluje brzo i efikasno.

2 reagovanja na “Prirodni čistači organizma”

  1. Snezana kaže:

    Pozdrav,interesuje me sledece
    Od ukupne kolicne hrane koju unosim 80.posto je sirova sa dodatkom orasastih plodova i semenki,jedem kuvan obrok,pasulj,krompir,boraniju,grasak…Ne jedem nista zivotinjskog porekla i super se osecam,ono sto me zanima je ciscenje organizma od parazita,jer kazu da ga i zdrave osobe mogu raditi i da bi trebalo bar jedom godisnje,interesuje me vase misljenje po tom pitanju?Ono sto sam pronasla na internetu mi ne deluje kao nesto sto je ,,provereno,,a iskreno ne bih da kupujem i pijem sta billo.Nemam nikakvo oboljenje niti pijem nesto od lekova.Srdacan pozdrav.

    • Admin2 kaže:

      Hranite se prilično zdravo,samo tako nastavite.Nema nikakve preke potrebe za čišćenjem parazita iako je to danas vrlo pomodno stajalište mnogih nutricionista i stručnjaka.Hraneći se zdravo već ste otpočeli proces same revitalizacije vašeg opšteg stanja.Odredjene bakterije i paraziti su potrebni i neophodni našem organizmu poznati kao „dobroćudne crevne bakterije“ odnosno pirodni probiotici.Vi ste zdrava osoba,samo nastavite da primenjujete zdrav način ishrane i sam životni stil i sve če biti u redu. .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *