nov
10
2013

Prosjak koji je mrzeo Boga

0prayer-night_mrehan00_3454425607Nekad davno, još dok su faraoni svojim bojnim kolima sejali strah krugom zemaljskim , Avram je vodio svoja stada brdovitim pašnjacima istoka .

Tako jedne večeri, nakon što je podigao svoje šatore, spremavši se na počinak, naiđe neki prosjak. Avram je, kako i doliči Božjem čovjeku, odmah pozvao prosjaka na večeru. No, čim je jelo uneseno i nakon što su izmolili zahvalnu molitvu, prosjak je počeo psovati Boga .
„Ne podnosim Božje ime“, reče prosjak. “ Mrzim ga. “
Avram odmah planu žestokim gnevom i istera bogohulnika napolje. Prosjak je otišao uz psovke i proklinjanja. Ustrcale se sluge , uznemirile se ovce. Nasta vika i svađa.
Kasno u noć , nakon što se sva strka završila i sve opet bilo na svome mestu , Avram se, umoran i silno ozlojeđen, povukao na spavanje. Ne mogavši zaspati zbog uvrede koja je naneta Bogu, ustane, raširi ruke i započe molitvu. Tada začuje glas Gospodov :
„Kroz pedeset godina taj me je čovek psovao i grdio, a ja sam mu svaki dan davao hranu. Nisi li ga ti mogao trpeti tokom jednog obroka? „

Kategorije: Poučne Priče Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *