feb
01
2017

19 razloga zašto Mišel Dagar voli svoje telo, čak i nakon 19 rođenih beba!

pjimage (13)

Mišel Dagar, majka devetnaestoro dece, kaže da svoje strije gleda kao blagoslov. Mišel Dagar zna sve o majčinskim problemima.

Majka devetnaestero dece, koja je sa svojom porodicom zvezda TLC-ove realiti serije ,,19 dece i još brojimo“, kaže da je u svakoj trudnoći dobila po nekoliko kilograma. Dešava se to svakoj ženi i nije velika stvar ako imate samo nekoliko dece. Ali ako ta brojka pređe dvocifrenu, tih ,,nekoliko kilograma“ se nakupi.

,,Kilogrami su mi se prišunjali“ rekla je Mišel Dagar u intervjuu za ,,Mame DANAS“. „I pre nego što sam znala, imala sam gotovo 20 kilograma viška.

To je bilo pre 10 godina, izgubila je kilograme i održala tu težinu s kombinacijom bolje ishrane i vežbanjem. I sad je zadovoljna svojim telom. Naravno, to više nije ono telo koje imala pre svih porođaja. Ali, ona to prihvata – i ovo je 19 razloga zašto je tako.

 1. BOG. Porodica Dagar je hrišćanska porodica, i njena vera u Boga je pomogla Mišel da ne bude opsednuta svojim telesnim nesavršenostima. Na kraju krajeva, Bog joj je i dao ovo telo, pa zašto bi se žalila? ,,Ja nisam centar svog univerzuma, Isus je“, kaže Mišel. Njena vera pomaže joj u motivaciji kad bi ujutro radije ostala u krevetu nego vežbala: ona shvata da Bog želi da se ona brine o svom telu: ,,Ja ne želim da ustanem ujutro u 6 i vežbam, ali siđem sa svog prestola i stavim Isusa na njega „.
 1. Njene ćerke. Mišel kaže da je veoma svesna da se njenih 9 ćerki, kao i njenih 10 sinova, ugledaju na nju kad se radi o tome koje mišljenje trebaju imati o svom izgledu. Ona kaže da mama stvarno zna postaviti primer.
 1. Ne dopušta da je mržnja dodirne. Kako je plodnost Mišel i njenog muža Džima Boba postala tema nacionalnih rasprava, Mišel je često predmet šale. Stranci nagađaju o stanju njenog tela. Da li ona mari za to? Ne. Pogledaj pod broj 1. ,,Ne želim odbacivati kritike na svoj račun, tu bi moglo biti nešto istine“, kaže nežno. ,,No, isto vreme neću dopustiti da to diktira ko sam ja. Zaista, moj Gospod je jedini kome želim ugoditi. „
 1. Deca su vredna toga. Mišel i Džim Bob su vrlo rano u svom braku odlučili da neće koristiti nikakvu metodu kontrole rađanja i da će umesto toga ,,dopustiti Bogu da odluči“ koliko će dece imati. Veruju da su deca blagoslov od Boga i da je sve što dolazi uz tu decu takođe blagoslov. ,,Strije i pomalo debeljuškast izgled, to su moji tragovi slave za moju decu„, kaže Mišel. ,,Gledam Džordin, gledam Džeksona i mislim – Pamtim tu striju. Ti si bio vredan toga. I ne bih menjala tu striju ni za šta na svetu. „
 2. Nema govora o debljini. Mišel kaže da obraća pažnju na to kako govori sebi o svom izgledu. Suprug Džim Bob napominje da očekivanja mogu ubiti vezu. To je istina, kaže Mišel, kod razmišljanja o svom izgledu: ona nastoji da ne očekuje previše od sebe. ,,To pomaže da razgovaraju sa samima sobom na pravi način“, kaže ona. ,,Mi smo strogi prema sebi. Verujemo u laži. Stalno smo bombardovani sa ,,oh, ti si tako debela“ – to su laži „.
 1. Džim Bob. Mišel svom suprugu pripisuje zaslugu za to što se uvek osećala lepom i nikad nije kritikovao njen izgled, čak ni kad je težila najviše. ,,Džim Bob mi NIKAD nije rekao ništa loše o mom telu. On mi se NIKAD nije narugao zbog mog majčinskog trbuščića „, kaže ona. ,,On je moj najveći ohrabritelj“.
 1. Ona se ne upoređuje sa ostalima. Ovo je i isto dobar primer svima ostalima, posebno kad imaš 9 kćerki. ,,Uvek ćemo pronaći nekoga mršavijeg od nas, nekog debljeg od nas.“, Kaže Mišel. ,,Svaka devojka se bori sa ,,Oh, da barem izgledam tako ili da je barem moja kosa takva“ željama. Idemo do te tačke u kojoj ste stvoreni i kako vas je Bog stvorio – ti nisi tvoja sestra, ti si ono šta BOG želi da budeš „.
 1. Ona oprašta sebi. Niko nije savršen, a kada imate devetnaestoro dece, imate dosta prilika za greške. Mišel kaže da nastoji ne biti utučena, bilo da se radi o zaboravljenom sastanku ili o nekoliko kilograma viška. ,,Oproštaj čini dom mirnijim i skladnijim mestom“, kaže ona.
 1. Ona se vratila u formu! Voleti svoje telo ne znači prihvatati nezdravu težinu. Kad je Mišel shvatila da je njena prekomerna težina usporava i uzrokuje joj bol, uvela je promene. ,,Kad sam izgubila tih 20 kilograma, osećala sam se fizički puno bolje. Imala sam više snage. Morala sam sve zapisivati sve što sam jela i bila sam veoma odgovorna „.
 1. Učinila je fitnes zabavnim za porodicu. Kao i sve ostalo, Mišelina odluka da smrša je bila porodični projekat. Kada ne možeš pobeći sat vremena u teretanu, učiniš svoju porodicu delom tvoje fitnes rutine. ,,Svako veče posle večere, svi smo izlazili u šetnju, ja sam gurala bebu u kolicima i hodala sat vremena. Samo sam uživala u tom vremenu na vazduhu sa svojom decom“.
 1. Ona je zahvalna. Posebno nakon njenog paničnog stanja preeklampsije sa najmlađim detetom, Džojsi koja je rođena prevremeno i sada je zdrava 4-godišnjakinja, Mišel pokušava ceniti činjenicu da su ona i njena porodica uglavnom zdravi. ,,Zahvaljujem Bogu za život koji sam imala do sad, za zdravlje koje sam imala, ne uzimam to zdravo za gotovo“, kaže ona.
 1. Podrška prijatelja. Svako jutro pošalje poruku svojoj prijateljici Sindi. One motivišu jedna drugu da vežbaju, i šalju jedna drugoj podsticajne poruke. ,,Dobro je imati nekog van porodice na čiju podršku možete računati“, kaže ona.
 1. Ona ne brine o trendovima. Frizura / odeća / šminka u trendu? Nije za Mišel. Kad su je ošišali i našminkali za ,,Makeover“ u emisiji ona se pristojno nasmešila … i vratila se češljanju svoje kose na način kako je to uvek radila, bez obzira na trendove. A kad je saznala da njen omiljeni stil podrugljivo zovu ,,cipal“ samo se nasmejala.
 1. Nema nerviranja zbog izgleda svog tela u bikiniju. Mišel i njena deca se odevaju ,,skromno“, što znači da su ona i devojčice obučene od vrata do kolena. Čak i dok plivaju. Dok kupaći kostimi koje ona voli jer prikrivaju sve ne izgledaju kao najbolja stvar na plaži, barem je pošteđena bilo kakve teskobe u kupaćim gaćicama.
 1. Ona se fokusira na odnose. Na kraju dana, kaže Mišel, njen život je njen odnos s Bogom, sa porodicom i sa drugima, – ne to kako izgleda. ,,Ceo pogled na to ko sam ne zavisi od mog fizičkog izgleda, nego o tome kakva sam u odnosima u svom životu „, kaže ona.
 1. Ona prihvata što ne može promeniti. Mišel uvek govori deci da postoje stvari u životu koje neće moći promeniti, izgled i starenje su među njima. ,,To je život, i to je stvar karaktera“, kaže ona.
 1. Ne zavidi. Ako zavidimo drugima, to samo dovodi do ogorčenosti, što vodi do nesrećnog života. ,,Ako negoduju postanete gramzivi i zavidni – to uključuje i zavist na tuđem metabolizmu.“ Kaže. Naravno, svako ima te osećaje povremeno, ali kada se to dogodi ponizimo se pred Bogom i molimo.
 1. Njoj ne bi smetalo da ima još dece. Mišelina poslednja trudnoća se završila pobačajem 2011, ali ona i Džim Bob kažu da je moguće da će imati još dece.Nakon što je poslednjih 26 godina provela u trudnoći ili dojila bebu, Mišel kaže da joj je malo čudno kad ne treba deliti svoje telo s bebom. ,,Svaki mesec mislim: Pa Gospode, hoćeš li nam dati još jednu bebu?“ „, kaže ona.
 1. Bog. Opet. Da, vera je velik deo života porodice Dagar, i Mišeline slike o njoj, tako da Ga brojimo dva puta. ,,Jedna od stvari o kojima smo dosta razgovarali u našem odnosu je ta kako gledamo na sebe, gledanje na život iz Božje tačke gledišta“, kaže. ,,Radi se o prihvatanju sebe kakvima vas je BOG stvorio.“

To seže do odnosa sa Gospodom, u krajnjoj tački. „Dete je dar, i ne odbacujem činjenicu da se moje telo menja. Mi prihvatamo taj dar, a prihvatamo i činjenicu da će biti nekih promena – biće nekih strija „.

 Izvor

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *