feb
13
2014

6 najboljih načina da upotrebite margarin!

9e31c8f77760142d516f698a5b0d1ed91ec86d20

Evo samo nekih od nacina kako ipak mozemo da upotrebimo margarin u korisne svrhe.O stetnosti i hemijskom sastavu margarina koga samo jedan molekul razlikuje od prave pravcate plastike izneli smo u clanku margarin-izbegavajte po svaku cenu .Sada cemo izneti samo neke od prakticnih saveta kako da ga eventualno  korisno iskoristite.

1. ŠKRIPANJE VRATA

Ukoliko imate probleme sa škripanjem vrata, skinite vrata sa šarki, uzmite omanji komad margarina i namažite šarke.

2. POLIRANJE KOŽNE OBUĆE

Margarin se pokazao kao odlično sredstvo za glancanje kožne obuće, pojedini korisnici smatraju da cipele duže drže sjaj nego kada ih namažete kremama koje su namenjene za to.

3. ODRŽAVANJE TEKSTILNIH PODOVA

Mrlje od asfalta i ulja (za sunčanje) koje se osuše treba što brže otkloniti manjom količinom benzina za čišćenje (da se ne bi oštetila boja ili poleđina). Ako se mrlja osuši treba je predhodno namazati margarinom i tek nakon omekšavanja (posle nekoliko sati) nanos asfalta se skida, a mrlja čisti.

4. ČIŠĆENJE ČETKI ZA FARBANJE

Pošto je na bazi masti, margarin možete iskoristiti za čišćenje četki za farbanje, ukoliko je boja na njima još uvek sveža – posle nanošenja margarina samo isperite sa toplom vodom i sapunicom.

5. FLEKE OD KATRANA

Treba namazati margarinom – margarin će omekšati katran, koji se potom pažljivo sastruže, a masna fleka se skine medicinskim benzinom.

6. PRANJE RUKU

Ukoliko ste umazali ruke ili neki drugi deo tela, samo namažite margarinom i sačekajte par desetina sekundi nakon toga isperite vodom i sapunicom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *