mar
22
2014

Biblijska prica za decu o stvaranju

biblijske price za decu1

Poucna Biblijska priča o tome kako je Bog stvorio čoveka prema svome običju, i kako je Bog utisnuo i oformio naš karakter koji je u početku bio dobar tako da mi trebamo kao roditelji da utičemo na našu decu i da ih vaspitavamo u skladu sa Božijim načelima.

– BOG STVARA LjUDE –

Bog radosno pogleda na prostranu vaseljenu i divni svet koji je stvorio, ali znao je da tek treba da pristupi najčudesnijem delu svoga stvaranja.

“ Sada ću stvoriti ljude “, reče Bog. “ Oni će imati razum da razmišljaju i da me poznaju i vole, a ja ću im poveriti svet da njime upravljaju.“

Bog prvo načini muškarca, Adama. Ali i kraj svih životinja o kojima se starao i s kojima se zabavljao, Adam je bio usamljen. Zato Bog načini i ženu, Evu, da mu bude supruga te da se o svemu dogovaraju i da raduju i vole.

Bog ih blagoslovi i reče im da uživaju u svemu na svetu koji je stvorio. Reče im još da se rađaju decu koja će im pomoći u poslovima što im je zadao.

Ali mada im beše poveren sav svet, morali su uvek biti poslušni Bogu, koji ih je voleo i znao šta je za njih najbolje. Dokle god bi učinili kako im je rečeno, bili bi srećni.

Bog dade Adamu i Evi divan vrt da u njemu žive. U njemu je bilo drveća sa zrelim plodovima koje su mogli jesti.

“ Berite voće i jedite koliko vam je volja“, reče im Bog, “ ali ne jedite ploda sa onoga drveta usred vrta. To je drvo poznanja dobra i zla. Ako pojedete plod toga drveta, umrećete.“

Bog dovede sve zveri i ptice Adamu da im on nadene imena. Adam i Eva razgovarali su i igrali se sa životinjama, a ove su činile sve kako su im Adam i Eva zapovedili.

Adam i Eva čuvali su Božiji vrt. Lepo su negovali sve bilje i drveće.

Svake večeri kada nastane svežina, Bog je dolazio da s njima razgovara. Oni su se šetali naokolo i uživali u svemu što se događalo, sve dok se ne bi smrklona kraju još jednog divnog dana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *