okt
07
2014

Dijabetes

diabetes_1

Glavni uzroci pojave dijabetesa (šećerne bolesti) jesu stres i konzumiranje masne hrane. Pod masnom hranom se podrazumevaju namirnice životinjskog porekla, a studije pokazuju da najviše obolelih od ove bolesti ima u zemljama gde se najviše konzumiraju mlečni proizvodi (Amerika, Švedska).

Brojni primeri izlečenih pacijenata pokazuju da je moguće izlečiti ne samo dijabetes tipa 2, već i dijabetes tipa 1 (dijabetes zavisan od insulina). 082Dva glavna koraka u lečenju ove bolesti su prelazak na 100% sirovu biljnu hranu i ceđene sokove, i velika fizička aktivnost. Za početak je potrebno provesti najmanje 5 do 7 dana samo na sokovima od povrća, a nakon toga preći na sirovu biljnu hranu.

Rezultati su vidljivi veoma brzo, posle samo par dana. Dovođenjem nivoa šećera u krvi u normalne okvire dolazi do momentalnog povlačenja svih drugih pratećih problema koje izaziva dijabetes, kao što su problemi sa vidom, bubrezima, krvnim sudovima i dr. Pacijenti koji su na insulinu mogu da prate svoje nivoe šećera u krvi i sa njegovim padom da polako smanjuju doze insulina, a uz uporan i disciplinovan rad da ga potpuno izbace iz upotrebe.

Najbolja biljka za dijabetičare je beli luk koji snižava količinu šećera u krvi i podstiče produkciju insulina. Takođe, ljuta aleva paprika je veoma korisna u lečenju dijabetesa jer poboljšava cirkulaciju. Bobice kleke su takođe vrlo delotvorne jer podstiču rad pankreasa.

Kod osoba kod kojih je dijabetes napredovao, a nije lečen, dolazi do pojave gangrene na prstima, najčešće nogu. U tom slučaju primenjuju se hidroterapijski tretmani tako što se noge potope u što topliju vodu, u kojoj su razmućeni đumbir i ljuta aleva paprika. Nakon nekoliko minuta, noge se stavljaju u drugu posudu sa hladnom vodom, a ceo postupak se ponavlja više puta.

2 reagovanja na “Dijabetes”

  1. Majda Jazbec kaže:

    Postovani,molim Vas da mi objasnite gdje mogu nabaviti aleva papriku jer me zaintrigirala Vasa stranica o diabetesu.Zadivljena sam sa podacima i objasnjenju.Velika hvala za nesebicnu pomoc.Srdacan pozdrav iz Splita,Majda Jazbec

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *