dec
14
2014

Da li je koštica kajsije toliko lekovita?

ipad-art-wide-apricot-kernels-420x0

Kajsije su obiman izvor vitamina A. Svi vec dobro znamo da je ovaj vitamin koristan za vid. Osim toga, pozitivno utice na zdravo funkcionisanje imunog sistema, odrzavanje zdrave koze, mekog i kostanog tkiva. U 100 grama kajsija ima provitamina A toliko, da moze da zadovolji dnevne potrebe dece od cetiri do sest godina, ili 3/4 dnevnih potreba dece od sedam do devet godina.

Ovo mirisno voce sadrzi znacajnu kolicinu kalijuma. To je vrlo bitan mineral koji utice na regulaciju srcanog ritma, zdravo funkcionisanje misica, mozga, odrzavanje optimalnog balansa tecnosti u organizmu i drugih elementarnih procesa.

Kajsije se mogu pohvaliti jos i kolicinom gvozdja i bakra, pa su zbog toga vredne u ishrani osoba svih uzrasta, a posebno dece, trudnica i dojilja, kao i malokrvnih osoba.

Kada su zelene ili nedovoljno zrele veoma se tesko vare, pa ih treba jesti samo kada su potpuno zrele. Zrela kajsija se prepoznaje po umerenoj mekoci na dodir i opojnom mirisu.

Kostica kajsije

Kostica kajsije se jos naziva i gorki badem, a jedan je od najboljih izvora vitamina B17, koji se moze naci u semenkama voca kao sto su breskve, jabuke, sljive. Oko njih se jos uvek dosta raspravlja i polemise jer neki naucni izvori tvrde da je lekovita a drugi pak da je toksicna. Istina je kao i obicno, negde izmedju.

i23455_7Prirodna medicina gorke kostice kajsije preporucuje za lecenje artritisa, respiratornih organa, problema sa varenjem, visokog krvnog pritiska. U Rusiji se na primer, od 1845. godine upotrebljava kao lek protiv raka, a u SAD-u od 1920. godine.

Prema nekim istrazivanjima vitamin B17 zaista moze pomoci imunom sistemu u borbi protiv zlocudnih tumora. Nasuprot tome, stoji cinjenica da kostica kajsije sadrzi male tragove cijanida a zna se da je cijanid veoma otrovna materija. Medjutim ključ je u tome što je on toksičan u svojim hemijskim reakcijama i procesima razgradnje samo za bolesne ćelije odnosno ćelije koje se ne ponašaju na adekvatan i primeren način,za ćelija raka koje ispoljavaju abnormalne aktivnosti.

Ovo nikako ne znači da je konzumiranje koštica kajsije suština pobedjivanja opakih bolesti ne praktikujući ništa drugo osim njih i naravno preterujući u upotrebi istih. Prilikom pobedjivanja „neizlečivih bolesti“ suština je u kompletnoj, suštinskoj promeni načina života, ishrane i primenjivanjem svih aspekata prirodnog lečenja. Nikako ne u samom konzumiranju istih a nastavljajući po starom rušilačkom, remetilačkom načinu života za ionako posrnuo organizam koji se nalazi u stanju kolapsa.

Apricot-Kernel-OilZakljucak je da sa njima treba biti oprezan i umeren. Konzumiranje dotičnih koštica ne znači automatski da ćete pobediti problem koji imate. Mogu da se konzumiraju ali NIKAKO NISU NEOPHODNE I ODLUČUJUĆI FAKTOR IZLEČENJA.

Opake bolesti se pobedjuju,što je dokazano u mnoštvu primera u praksi ,bez ikakvog konzumiranja ovih koštica tj.čudesnog eliksira ili još bolje rečeno oplemenjujućeg sastojka koji sam pobedjuje bolest kao što je kancer. Mnogi shvataju stvari,tvrde a velika većina lenjih i inertnih ljudi se nada ovakvom scenariju. Priželjuku i traže neko čudesno izlečenje, nastavljajući da uništavaju sebe same. Ovo nikako ne ide jedno sa drugim,zar ne?

Kancer pobedjujete vi odnosno vaš organizam,otpočinjući način života koji mu odgovara,prija, poštujući prirodne zakone zdravlja i izlečenja. Medjutim ovo se ne dešava preko noći ili protokom nekog jako kratko vremena. Sve zavisi od stepena i ozbiljnosti bolesti. Ako je u pitanju teška bolest suština je u korenitoj smislenoj i voljnoj promeni, a ne u nekom isčekivanju rešenja koje dolazi samo od sebe preko noći .

Na samom kraju da naglasimo još jednom ,koštice kajsije nisu nikakav čudesni lek, nisu toksične za konzumiranje ali treba biti umeren sa njima i ne preterivati, uostalom kao i sa svom biljnom hranom. Hranite se isključivo biljnom, najidelnije potpuno sirovom hranom, izbacite sve toksične i preradjene namirnice koje se nalaze svuda oko vas  i rešićete sve nazovi neizlečive probleme. Prilikom lečenja ozbiljnih problema nužna je primena kompletnog programa prirodnog lečenja .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *