apr
30
2015

Životinjsko (koštano, stočno…) brašno – „Crkotinsko brašno“

Meat_and_bone_meal
Životinjsko ili stočno (koštano) brašno se tako zove ne zato što je namenjeno za ishranu životinja, nego zato što se pravi od leševa životinja. To je „brašno“ od životinja, a ne životinjsko brašno. Dakle, „stočno brašno“ ne znači brašno za stoku, nego brašno od stoke. Nije ni to slučajno, da je ovome brašnu dato tako nejasno ime. Stoga, samo radi jasnoće, u daljem tekstu ćemo ga nazivati „crkotinsko brašno“.

Postavlja se pitanje – da li je ono što ljudi zovu meso i što jedu, zaista meso? Mora se priznati da spolja gledano zaista izgleda kao meso, međutim unutra ima svega drugog više nego mesa. Proizvođači „mesa“ su godinama bez smetnji vlasti varali narod, da bi došli do profita. Novac je bio u pozadini cele ove priče. Cilj je bio da se stvori odraslo govedo spremno za klanje, u roku od 6 meseci, umesto za dve godine. Jedini nacin da se to postigne, jeste da se životinji daju gotovi životinjski proteini kao hrana. I zaista, goveda su narasla za 6 meseci do veličine koju normalno dosegnu za dve godine. Goveda koja su hiljadama godina jela isključivo biljnu hranu, dobijala su samlevenu hranu od mrtvih životinja. Po nemačkom zakonu, ako ugine neko govedo ili ovca, ono ne sme da se zakopa niti spali. Mora da se dovede veterinar, plati se neka taksa i životinja se odvozi u fabrike koje melju leševe. Melje se zajedno krv, salo, kosti… – sve. Isto tako, ako u zooloskom vrtu ugine krokodil ili neka druga životinja, ona završava na istom mestu. Svi psi i mačke koje umiju zbog bolesti, starosti ili agresivnosti, takođe dospevaju u ove fabrike. Onda se ta samlevena smesa kuva u ogromnim kotlovima da bi se uništili mikroorganizmi. Kuva se na temperaturi od 121oC, pod pritiskom od 3 bara, i zatim prerađuje. Tako se dobija životinjsko ili „crkotinsko brašno“.

Svi s4-27-close-up-corned-beef1u bili ubeđeni da je ovaj proces dovoljan da uništi sve uzročnike bolesti iz ovih leševa. Mi danas znamo da to nije istina. Prione (infektivni proteini, autonomni infektivni partikuli, autonomni u smislu da su u stanju da sami izazovu bolest i prenose je sa jednog organizma na drugi) nije moguce unistiti ni na 1000oC! Goveda koja su bila BSE pozitivna spalili su na 1000oC, a u pepelu ovih životinja još uvek su bili aktivni uzročnici ove bolesti! Dakle, kuvanje ne pomaže, pečenje ne pomaže. Postoji hipoteza da visoka temperatura ove degenerisane prione čini još opasnijima.

Jedno reagovanje na “Životinjsko (koštano, stočno…) brašno – „Crkotinsko brašno“”

  1. mazzola kaže:

    Kod nasu Somboru na obodu grada ima fabrika(kafilerija) za preradu leseva Ukinuta su sva seoska mrcinista za odlaganje i lesevi se predaju u hladnjace kafilerije.Oko fabrike se siri nesnosan smrad a radnici u autobusu sa posla prave slobodna mesta oko sebe jer im se taj miris uvukao u odecu i kozu.Svako ko jede meso jede proteine iz druge ruke a ako je zivotinja tovljena stocnim brasnom(mesnim) tada jedu proteineiz trece ruke.Svaki normalan covek kada vidi proces proizvodnje i od cega se pravi to brasno nece okusiti takvo meso ako ne umire od gladi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *