nov
28
2016

Otkrivamo: Izlečite išijas prirodnim putem!

la-crisis-del-nervio-ciatico-este-sencillo-ejercicio-te-eliminara-el-malestar-en-un-abrir-y-cerrar-de-ojos-120519564

Kada međupršljenski disk, usled protruzije, vrši pritisak na nerv, dolazi do bola koji se pruža niz nogu. Ovo stanje je poznato kao išijas.

Išijas se odnosi na bol koji se javlja na putu išijadičnog nerva – koji se grana od donjeg dela leđa kroz kukove i zadnjicu, i spušta se niz svaku nogu.

Bilo kakvo narušavanje prostora, gde nerv prolazi, može rezultirati uklještenjem. Lumbalni bol se širi duž natkolenice ispod kolena u list ili/i u stopalo. Bol je jak, neprekidan, u vidu pečenja, sa utrnulošću noge, što otežava pokrete.

Najčešće se bol širi u jednu nogu, i jači je od bola u lumbalnom delu. Bol se pojačava noću, posle dužeg stajanja, sedenja, kijanja, kašljanja i naprezanja.

Tradicionalno lečenje išijasa se najpre sprovodi upotrebom odgovarajućih lekova koje preporučuje lekar. Naš savet je da izbegavate korišćenje lekova protiv bolova. Najbitnije je u tom momentu je da radite vežbe istezanja da biste oslobodili priklješteni nerv kao i da pojačate lošu cirkulaciju koja izaziva propadanje dela mišićnih vlakana i pojavu bola, koji zatim izaziva novo grčenje mišića, cirkulacija se još više pogoršava, što vodi u začarani krug, sve do ukočenja.

Kod bolova umesto lekova mogu da vam pomognu:

 • toplo-hladni tuševi – tuširanje 3 minuta toplom vodom i 1 minut hladnom vodom i to ponavljati 5-7 puta. Ovo primenjivati 4-5 puta na dan na lumbalni deo leđa. Ovom metodom poboljšavate cirkulaciju u krititičnoj regiji.
 • ulje za obnovu dubokog tkiva – utrljati snažno u trajanju od 5 do 15 minuta, nakon svakog tuširanja. Ulje za obnovu tkiva (BFC ulje) je čuveno ulje doktora Kristofera učitelja doktora Šulca. Najdelotvornije ulje za obnovu tkiva, mišića, kostiju, zglobova, ligamenata, hrskavica. Ova formula smanjuje bol, zalečuje oštećeno tkivo i poboljšava cirkulaciju.
 • Vežbe istežanja. Ako za vreme lečenja radite jednostavne vežbe za istezanje mišića, u kratkom vremenu ćete zaboraviti na bol.

Vežbe kod uklještenja išijadičnog nerva (išijasa):

Vežbe za istezanje mogu biti od velike koristi jer pomažu smirenju upale, i samim tim, ublažavanju bola. Naravno, ispočetka neće biti lako, zato se vežbe izvode polako, povećavajući istezanje na izdahu.

Lezite na ravnu površinu, savijte nogu u kojoj osećate bol i lagano je povucite ka ramenu. Kada osetite istezanje, pokušajte zadržati nogu u takvom položaju 30 sekundi. Ispravite nogu, odmorite se malo, i uradite ovu vežbu još dva puta.

2 (1)

Opet, u ležećem položaju, savijte noge u kolenima i polako ih povucite ka grudima, ne odvajajući zadnjicu od poda. Prekrstite noge, kao što je pokazano na slici, i uhvativši rukama zdravu nogu, povucite je.

Zadržite noge u ovakvom položaju još 30 sekundi, pustite ih, i vratite se u prvobitni položaj. Uradite ovu vežbu, takođe, dva puta.

3

Izvodeći ove vežbe istezanja, stimulišete cirkulaciju krvi, eliminišući stagnaciju u mišićima, samim tim ubrzavate svoj oporavak. Ukoliko vam ove vežbe ipak ne pomažu (što se retko dešava), kontaktirajte iskusnog i proverenog kiropraktičara.

Komplikacije i lečenje u slučaju komplikacija

Većine bolesnika obolelih od išijasa u potpunosti se oporavljaju, često i bez ikakvog posebnog lečenja, ali išijas može preći u hronični oblik poremećaja u slučaju trajnog oštećenja nerava. U zavisnosti od toga šta je uzrokovalo kompresiju i oštećenja nerava mogu nastati komplikacije:

 • Gubitka osećaja (senzibiliteta) u pogođenoj nozi
 • Gubitak funkcije kretanja u pogođenoj nozi
 • Poremećaj funkcije creva ili mokraćne bešike
 • Komplikacije nakon hirurškog lečenja

U takvim slučajevima neophodno je pored navedenih postupaka koje smo naveli koristiti i biljne formule Nervi#1 i Nervi #2 – sadrže biljne hemikalije koje utiču na regeneraciju i obnovu oštećenog nerva. Pored navedenih tinktura uzimati 3×1 kafenu kašiku inaktivisanog pivskog kvasca da bi se organizmu obezbedila 2-3 puta veća preporučena dnevna rezerva B vitamina, kako bi organizam mogao iz ovih rezervi da povlači neophodan vitamin i regeneriše oštećene nerve. Veća količina B vitamina može da se dobije i putem posta na sokovima

Da bi proces regeneracije oštećenog nerva uopšte bio moguć, VEOMA JE BITNO da oboleli upražnjava zdrav životni stil  (biljna ishrana, fizička aktivnost, dosta tečnosti, pravilan odmor…) koji predstavlja temelj za izlečenje od bilo koje bolesti.

8 reagovanja na “Otkrivamo: Izlečite išijas prirodnim putem!”

 1. Marija kaže:

  Postovani,zanima me da li je upotreba ulja BFC, preporucljiva i kada su izrazene vene na nogama i isto tako da li je upotreba moguca i kod tromba u nogama. Hvala Vam . Srdacan pozdrav

  • Admin1 kaže:

   Poštovana, ulje za obnovu tkiva nije namenjeno u te svrhe. Uskoro (2-3 meseca), biće u ponudi melem i tonik za proširene vene, biće istaknuto u našoj e-prodavnici. Što se tiče tromba i loše cirkulacije: uzimajte i dosta belog luka kroz sokove ili ga žvaćite on je odličan za razbijanje trombova. Za krv koja ima adekvatnu gustinu neophodno je da unoste barem 2,5L tečnosti svakog dana (ceđeni sokovi, čajevi i čista voda), takođe je potrebno da radite na vašim venama – podstičete cirkulaciju (ljuta paprika, toplo-hladni tuševi) i koristite meleme za skupljanje vena (biće u ponudi za 2-3 meseca). Od velikog značaja je da upražnjavate sledeće navike: https://herbanictinkture.com/zdrav-zivot/.

 2. Kina kaže:

  Da li ulje za obnovu dubokogodine tkiva može da se maze na kolena tj iza pošto sam saznala da imam Begerovu cistu? Hvala

  • Admin1 kaže:

   Može da se maže bilo gde po koži samo ne na otvorene rane i sluzokože. Za Bekerovu cistu nemamo povratne informacije…

 3. Nada kaže:

  Da li ulje za obnovu tkiva sme da se maze preko masnog tkiva?

 4. Boko kaže:

  Zanima me vase misljenje o govedjem zelatinu,jer sam citao da nije stetan,da je to kolagen u cistom obliku itd. A mom drugu je pomogao da izlijeci isijas,uz vjezbe koje ste vi takodje prikazali.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *