mar
12
2017

Nikada ne obolevaju od raka: Svi im se smeju, ali oni pucaju od zdravlja!

nintchdbpict000004800918

Dok ostatak Amerike sedi ispred malih ekrana po ceo dan, Amiši vredno rade, uzgajaju useve, prave nameštaj i proizvode korisna dobra.

Nedavna studija objavljena u časopisu „Cancer Causes and Control“ (Uzroci i kontrola raka), otkriveno je da među Amišima gotovo da nema slučajeva raka i da su oni najzdraviji ljudi u Americi. Stručnjaci sa Univerziteta u Ohaju pokrenuli su studiju o Amišima kako bi otkrili utiče li njihov nedostatak konvencionalne medicinske nege na povećanje rizika od dobijanja raka.

Međutim, ono što su otkrili ih je potpuno šokiralo. Otkriveno je da Amiši imaju znatno manje šanse da obole od raka u odnosu na ostatak stanovništva, pa su stručnjaci odlučili da malo bolje istraže njihov način života, ishranu i da pokušaju da nađu vezu s neočekivanim otkrićem. Mnogi Amiši ne puše i ne piju i uglavnom nisu promiskuitetni, što je stručnjake dovelo do zaključka da ovakav način života ima važnu ulogu u smanjenju slučajeva raka.

Među ostalim faktorima je i količina fizičkog rada. Mnogi Amiši se bave poljoprivredom, građevinom i drugim poslovima koji zahtevaju ogromnu količinu fizičke aktivnosti koja ih čini zdravima. Dok ostatak Amerike sedi ispred malih ekrana po ceo dan, Amiši vredno rade, uzgajaju useve, prave nameštaj i proizvode korisna dobra. Stručnjaci veruju da upravo to doprinosi njihovom odličnom zdravlju.

Još jedan važan faktor jeste činjenica da Amiši sami uzgajaju svoju hranu. Koriste se organskim metodama kojima se dobija zdravo voće i povrće, zdravo mleko i meso i neobrađena hrana kakvu mnogi Amerikanci, a ni mnogi drugi nikada neće ni probati. Iako mnogi ismevaju njihov način života, smatraju ih zaostalima i primitivnima, posvećenost Amiša „prostom“ životu uz čistu lokalnu hranu koja im donosi dobro zdravlje predstavlja način života o kojem zapravo ostatak sveta može samo da sanja.

Izvor

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *