jul
19
2017

Crni orah – izuzetno snažan antiparazitik

Crni orah je čest sastojak prirodnih antiparazitnih proizvoda, a preporučuje se u mnogim programima za čišćenje organizma. Zbog posebnog sastava, crni orah poseduje jako delovanje protiv tumora, cista i parazita i sadrži visoku koncentraciju vitamina C. Preporučuje se svim osobama (čak i zdravima), a u nastavku pročitajte koje su sve dobrobiti čišćenja organizma tinkturom crnog oraha.

Uz vitamin C, alkaloide i tanine, crni orah takođe sadrži jod, minerale kao i juglon. Juglon se koristi za čišćenje organizma na bezopasan način, a preporučuje se za sprovođenje temeljnog čišćenje od parazita i bolesti jednom godišnje za sve osobe.

Ova čudotvorna biljka je osim po lekovitom delovanju na organizam, poznata i po skupocenom drvetu od kojeg se izrađuje kvalitetan nameštaj.

Stabla crnog oraha (Juglans nigra) ima i u našoj zemlji i okolnim zemljama. Da biste najlakše došli do crnog oraha (ukoliko nemate svoje stablo), kontaktirajte šumara iz najbližeg vama šumskog gazdinstva, i on sigurno zna gde ima stabala koja rastu samoniklo ili je moguće da čak i samo gazdinstvo uzgaja crni orah radi visoko cenjenog drveta koje se koristi u industriji nameštaja. U ovo doba godine plodovi dostižu veličinu i hemijski sastav koji je adekvatan za pripremanje tinkture. Najbolje je da ga berete od 1. avgusta do 1. septembra, a ako ne možete da ga uberete sačekajte da plodovi sami padnu. Crni orah se tradicionalno koristi za čišćenje od parazita. To znači da deluje tako da izbacuje parazitne crve iz tela.

Lekovito delovanje crnog oraha na organizam

 • Snažno antivirusno i antibakterijsko delovanje.
 • Pospešuje i uravnotežuje varenje.
 • Smanjuje krvni pritisak i nivo lošeg holesterola u krvi.
 • Snažno antiparazitno delovanje (ubija odrasle parazite).
 • Pomaže u regulaciji nivoa šećera u krvi.
 • Podržava zdavlje unutrašnjih organa i sistema za varenje.
 • Pomaže kod gljivica kandide u organizmu.

Crni orah smatra se izrazito potentnom biljkom kada je u pitanju čišćenje organizma od parazita ili generalno bolesnih stanja. Istraživanja su pokazala da tinktura crnog oraha ubija odrasle parazite i njihove larve pa je preporučljiva ako se sumnja na prisutnost parazita jer konzumiranje ove tinkture nije štetno za zdrav organizam.

Recept za pravljenje tinkture

Evo što vam treba:

 • Ljuske crnog oraha (očistite oko 150-200g zlenih ljusaka ili više ako možete da izblendate). Možete ih ubrati u ovo doba godine. Najlakše ih skupiti nakon što padnu sa stabla, jer rastu prilično visoko u stablima
 • 1L Alkohola (čista votka od 40% alkohola, ili možete da mešate 96% alkohol i destilovanu vodu i dobijete 40% alkohol).
 •  Velika tegla (zapremine od oko 2 l)
 •  Oštar nož
 •  Jači blender
 •  Voštani (masni) papir
 • Rukavice

Stanje vaših crnih oraha je bitno. Želite da su lepi i zeleni. Crna tačka spolja je znak trulog oraha i punog crva.
Prerežite orahe na nekoliko delova i stavite ih u blender. Primetićete da crni orah počinje tamneti ispred vaših očiju. Čim se plod načne odmah počinje oksidirirati.
Ulijte alkohol i stavite ljuske oraha u posudu blendera, uključite blender na najjaču brzinu i blendajte barem 20 do 30 sekundi. Ukoliko niste zadovoljni sa usitnjenošću ljusaka, sačekajte 1-2 minuta i ponovite postupak. Ulijte smesu u teglu. Dobra je ideja nositi rukavice dok sečete crne orahe jer ostavljaju mrlje.

Zatvorite teglu. Između tegle i poklopca stavite list masnog papira i onda je zatvorite. Ovo sprečava alkohol da reaguje sa metalnim čepom. Označite svoju tinkturu. Uvek označite šta je u tegli, jer možete zaboraviti šta ste stavili unutra i bila bi šteta ako bi ste bacili jer niste označili šta je unutra. Na etiketu uvek napišite ime biljke, procenat alkohola, i kad će biti spremna za ceđenje.

Stavite svoju tinkturu na tamno mesto na dve sedmice i energično je mućkajte 3 puta dnevno. Nakon što tinktura odstoji 2 sedmice, možete je ocediti i odvojiti talog tinkture. Koristite nekoliko slojeva gaze ili u tu svrhu mogu da posluže obične pamučne dečije pelene, tako da će i najmanji komadići taloga da ostanu izvan tinkture. Stavite tinkturu u čistu, označenu flašu (ne zaboravite masni papir pre zatvaranja). Možete je sipati i u male bočice sa kapaljkama za lakšu upotrebu.

Tinktura crnog oraha preporučuje se u kombinaciji s tinkturama pelina i klinčića zbog njihovog odličnog delovanja u sinergiji. Pelin i crni orah tako deluju na odrasle parazite dok klinčić ubija jajašca parazita, pa vas ova kombinaciji može u potpunosti rešiti preko 100 vrsta parazita.

Ipak, korištenje samo tinkture crnog oraha odlično će pomoći u čišćenju organizma. Naša preporuka je da pijete tinkturu 3 puta po 100 kapi dnevno. Posle 14 dana uzimanja možete da napravite pauzu od 7 dana, pa opet nastavite.

TINKTURU OD CRNOG ORAHA možete poručiti putem naše e-prodavnice ili putem telefona (+381) 061/166-2577.

2 reagovanja na “Crni orah – izuzetno snažan antiparazitik”

 1. Vesna kaže:

  da li imate u prodaji tinkture crnog oraha?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *