sep
06
2013

HerbOculo (Oči) – tinktura za pročišćavanje i dezinfekciju očiju

SASTOJCI (TEČNI BILJNI EKSTRAKT)

Vidac (Euphrasia officinalis), Cvet divizme (Verbascum thapsus), List maline (Rubus idaeus – folium), Seme komorača (Foeniculum vulgare), Ljuta paprika (Capsicum annuum).

KAKO OVA FORMULA RADI

Vidac pomaže u lečenju konjuktivitisa, bistri rožnjaču i poboljšava vid, reguliše očni pritisak, uklanja čmičak. Zaustavlja i suzenje očiju izazvano polenskom groznicom ili kijavicom, a takođe i uklanja simptome glaukoma. Komorač ima dugu primenu kroz istoriju kao sredstvo za umirivanje očiju. Divizma je veoma umirujuća za osetljive sluzokože. List maline je blagi adstrigent (sredstvo koje steže). Ljuta paprika u ovoj formuli pročišćava oči tako brzo i moćno, da će jedno ispiranje očiju pročistiti vaše oči bolje nego da ispirate oči tokom nekoliko meseci uz pomoć bilo kakvog drugog bilja za ispiranje. Sve ove biljke koje rade zajedno garantuju vam čistije, jasnije i zdravije oči.

ZAŠTO VAM JE POTREBNA OVA FORMULA

Tinktura „HerbOculo“ se zasniva na klasičnim biljkama za ispiranje očiju koje se koriste bukvalno vekovima u tu svrhu. Ona je izuzetno korisna za čišćenje oko osetljivih oblasti kao očiju, unutar sinusnih šupljina i osetljivih sluzokožnih zona.

Pomaže kod katarakte, glaukoma, zamagljenog vida i dugih oboljenja oka. Da bi se postigli zadovoljavajući rezultati savetuje sa promena režima ishrane, što više u korist sirove biljne hrane, povećan unos čiste vode, fizička aktivnost (kao i tinkture CerebroHerb i NeuroHerb #1 u pojedinim slučajevima) i ostale navike dobrog načina života.

Najčešći uzroci oboljenja oka savremenog čoveka su:

– Prerađeni šećer

– Alkohol

– Pušenje

– Masnoće i ulja koje se kuvaju (pržena jela, hamburgeri i sl)

– Nedostatak ishrane prirodnim namirnicama koje sadrže vitamine iz grupe A, D, E i cink

– Povišeni krvni pritisak

– MSG i zaslađivači u hrani (eksito-toksini iliti pojačivači ukusa – trenutno zastupljeni u svim rafinisanim proizvodima u supermarketima)

– Dehidracija (nedostatak vode, pijenje alkohola, kafe i napitaka sa kofeinom – energetski napici, koka-kola..i sl)

– Stres

NAČIN UPOTREBE

Krenuti sa dozom od 2 kapi tečnog ekstrakta koji se ukapa u čašicu zapremine 0,3 dl, zatim se dolije mlaka destilovana voda (može i izvorska), da rastvor zauzima pola čašice. Rastvor dobro promešati. Potom oboleli sagne glavu prema dole i prisloni čašicu sa rastvorom čvrsto na očnu duplju. Oko neka bude otvoreno, a glava zajedno sa čašicom prislonjenom na očnu dupljiu se zabaci unazad, tako da otvoreno oko „pliva“ u rastvoru. Da bi rastvor što bolje dopro u sve delove oka izvode se kružni pokreti okom 10 sekundi ili više. Ispiranje vršiti 3-6 puta dnevno u zavisnosti od intenziteta akutne odnosno hronične faze oboljenja.

Napomene: Kada se oko privikne na jačinu ove doze (2 kapi na 0,015 dl), odmah povećajte broj kapi na 3,4,5 ,10 i više… Ukoliko vam rastvor curi na obodima čašice kada zabacite glavu, pre postavljanja čašice na očnu duplju, vrh čaše umotajte u salvetu i na taj način višak rastvora će se zadržati na njoj.

Ukoliko smatrate da je ovaj vid ispiranja nezgodan za vas, možete da nabavite kapaljku i da iz čašice uzimate rastvor i ukapavate u oko. Ovakav vid ispiranja je takođe efikasan, ali bi trebao da se radi barem 10-ak minuta, da bi dovoljna količina rastvora doprla u sve delove oka.

NETO KOLIČINA

50 ml

ČUVANJE

Na sobnoj temperaturi, na tamnom mestu, van domašaja dece.

ROK TRAJANJA

Neograničen.

HERBOCULO (OČI)  – BILJNU FORMULU ZA PROČIŠĆAVANJE I DEZINFEKCIJU OČIJU možete poručiti putem naše e-prodavnice ili putem telefona (+381) 061/166-2577.

8 reagovanja na “HerbOculo (Oči) – tinktura za pročišćavanje i dezinfekciju očiju”

 1. Mira kaže:

  Da li postoji radnja u Beogradu gde mozemo nabaviti tinkture ili samo online?
  Hvala!

 2. Igor kaže:

  Da li je ova tinktura pravljena sa alkoholom?

 3. Slavica Despotovic kaže:

  Da li i kako deluje tiktura za poboljsanje vida i lečenje katarakte kod starijih osoba?
  Kako naručiti tikturu?
  Pozdrav

 4. dusan kaže:

  Da li ova tinktura pomaze kod hronicnog konjuktivitisa, ocnog pritiska i crvenila ociju?
  Hvala unapred

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *