okt
28
2013

Savet, kako je najbolje skinuti visoku temperaturu detetu?

visoka-temperatura-usred-noci-87 1

Nemojte se truditi da smanjujete deci temperaturu, jer samo jedan stepen povišene temperature pokreće  4 puta brže imuni sistem, brzinu i vitalnost samih belih krvnih zrnaca koji su glavni deo imunog sistema coveka.

Kada čovek ima temperaturu npr 39°C to znači da se bela krvna zrnca kreću 64 puta brže, da su 64 puta više mobilnija, pokretljivija i energičnija u borbi sa raznim klicama, patogenima i stranim telima… Što je neophodno u borbi protiv bolesti, prehlada itd. Kod ozbilnjih zdravstvenih problema suština u lečenju prirodnim putem jeste upravo podstaknuti telo na borbu odnosno povećati temeraturu – dobijanjem groznice. Ovo se postiže primenom hidroterapije ,naizmeničnim tuširanjem – minut tolpa voda, minut hladna voda. Na ovakav način se efektivno povećava cirkulacija krvi, vrsi se detoksifikacija organizma i samim tim se povećava vitalnost našeg imunog sistema.

Međutim kod naših  malisana ukoliko se radi o običnim prehladama i virusnim upalama sasvim je dovoljno istuširati ih prohladnom vodom više puta tokom dana i to je sve. Nema  apsolutno nikave potrebe za ničim ekstremnim. Treba im davati što vise čajeva, obične vode i prirodno ceđene sokove ili/i voće bogato raznim vitaminima i mineralima i problem se vrlo brzo rešava.

Temperatura sama po sebi obično nije opasna. Veliki broj roditelja misli da svaka temperatura kod deteta predstavlja ozbiljnu bolest. Međutim, to nije istina. Temperatura je normalna i zdrava reakcija tela na bolest. Povišena temperatura znak je da se telo bori s infekcijom i da imunološki sistem funkcioniše.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *