dec
17
2013

Cetkanje-efektivna detoksikacija putem koze

suco cetkanje5

Postoji puno načina detoksikacije organizma – čišćenje jetre, bubrega, pluća, creva…Međutim, ponekad zaboravljamo da je koža naš najveći organ. Šta je sa njom? Postoji li način detoksikacije kože?Jedan od najefektivnijih nacina detoksikacije jeste putem koze.Ovo se postize suvim sto  je moguce grubljim cetkanjem.

Suvo četkanje (engl.- dry brushing) je tehnika koja omogućuje čišćenje kože, uz istovremenu detoksikaciju unutrasnjih organa.Međutim, ova metoda nije nešto novo.Suvo četkanje se primenjuje od kada je veka i sveta.Stari narodi su bili vrlo dobro upoznati sa efektivnim nacinima detoksikacije i ciscenja tela preko koze.

Suvo četkanje je poznato po svome kozmetičkom efektu obnavljanja kože: uklanja staru, suvu kožu, na mesto koje dolazi nova, glatka i nežna.Medjutim,obnavljanje kože nije jedina dobrobit suvog četkanja.Suvo cetkanje pomaze kod oslobadjanja viska celulita,uklanjajuci  naslage mrtve koze.Zateze kozu sprecava njeno prevremeno starenje,lepo oblikuje misice,poboljsava probavu.

Medjutim mnogo znacajnije jeste ono sto se postize ovom primenom kod ozbiljnih zdravstvenih problema.Cetkanje koze poboljsava protok i cirkulaciju krvi i svih telesnih tecnosti sto je od preke vaznosti prilikom lecenja prirodnim putem.Poboljsava se cirkulacija odnosno efektivnost limfnog sistema.Bela krvna zrnca postaju mnogo efektivnija  mobilnija ,vrsi se prociscavanje limfe.Na ovaj nacin dolazi do podizanja i jacanja samog imunog sistema coveka sto limfa upravo i jeste.Na adekvatan prirodan nacin  se stimulise i regulise rad hormona i svih endokrinih zlezda  sto je od preke vaznosti kod raznih hormonalnih problema i disbalansa u covekovom organizmu.Poboljsava se rad samog nervnog sistema i jos mnogo toga….

Sve ovo je vrlo jednostavno sprovesti u praksi,ne zahteva puno vremena i skupih kozmetickih i farmaceutckih  preparata.Sve sto vam treba jeste jedna cetka ili grublji peskir i malo dobre voje.Vrlo je preporucljivo uvodjenje u redovniju praksu ukoliko zelite da eliminisete sve potencijalne toksine i otrove.Naravno ovo podrazumeva zdrav stili i nacin zivota.Ishranu biljnim namirnicama izbacivanje svega stetnog i toksicnog-svih rafinisanih namirnica ,proizvoda sa bilo kojim vidom hemije itd itd…

Četkanje se uvek radi na suvo. Nakon četkanja ćete se istuširati ili okupati, da bi oprali sa sebe celije stare kože i toksine koji se oslobađaju u procesu četkanja.Dugačkim, ravnim pokretima četkajte noge od stopala prema gore, zatim ruke od šaka prema ramenima, leđa odozgor prema dole i trbuh odozdo prema gore.Takvo četkanje će usmeriti limfu prema srcu.

Radite četkanje kože jednom dnevno – najbolje odmah ujutro, pre tuširanja. Za detaljno suvo četkanje treba će Vam samo 15 minuta. Ali čak i 5 minuta četkanja done će dobrobit Vašem zdravlju. Ako se osećate bolesno, povećajte četkanje kože na 2 puta dnevno. Na mestima sa tvrdom i grubom kožom poput tabana, vršite lagani pritisak.Ako se želite rešiti celulita, posvetite problematičnim mestima više vremena. Četkajte područja zahvaćena celulitom od 5 do 10 minuta dnevno.

Osobe koje se lece prirodnim metodama trebalo bi da praktikuju  cetkanje sto cesce .Najefektivnije jesta svaki put kada se primenjuje metoda hidroterapije.Znaci ako se tusirate toplo hladno dva puta dnevno onda svaki put pre samog tusiranja izvrsite detoksikaciju putem cetkanja.Znacajno jeste napomenuti da radi sto potpunijeg ciscenja organizma kod bolesnih osoba treba da se uradi i cetkanje polse samog tusiranja .Ovo u sadsejstvu sa metodama hidroterapie,postom na prirodnim cedjenim sokovima na najucinkovitiji moguci nacin prociscava organizam,dajuci vise nego primetne rezultate…Metode hidroterapije dodatno pospesuju izlucivanje toksina stimulisu cirkulaciju krvii vrse ishranjivanje spoljnog sloja koze.

Perite vašu četku jedan put nedeljno sa vodom i sapunom. Nakon pranja, ostavite četku na suvom i otvorenom mestu da ne bi poplesnivila.Budite uporni i nastavite sa četkanjem! Da bi napravili duboko čišćenje limfe, nastavite sa četkanjem  u kontinuitetu…Najdelotvornije jeste prilikom primenjivanja ove tehnike dubinskog ciscenja koze koristiti tinkturu za cirkulaciju i tinkturu detoks,kako bi se na sto efiksniji nacijn podstakao proces ciscenja i same cirkulacije.Konkretne tinkuure kao i samu cetku za suvo cetkanje mozete pogledatI OVDE.Ako zelite dai h koristite da biste ih nabavili treba da nas kontaktirate OVDE.

2 reagovanja na “Cetkanje-efektivna detoksikacija putem koze”

  1. Jasna kaže:

    Pitanje: može li se raditi četkanje kože u slucaju izraženih vena ?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *