apr
15
2014

I bebe majmuna dobijaju autizam nakon primanja vakcina za decu

iStock_000016881841Small

Koliko vakcine mogu biti opasne govori i činjenice da su čak i bebe majmuna obolevale od autizma nakon što su primile koktel vakcina koje se uobičajeno daju deci.

Istraživanje koje su sproveli naučnici sa Univerziteta u Pitsburgu u Pensivaniji, pokazalo je otkrilo da su mnoge bebe majmuna, koje su dobile standardne doze vakcine iz kalendara dečije vakcinacije razvile simptome autizma.

vakcinacija-beba-majmuna

Lora Hjuitson (Laura Hewitson) i njene kolege sa univerziteta sprovele su istraživanje o tipičnom dečjem kalendaru vakcinacije u SAD koji je manje-više sličan kalendarima u aevropskim državama.

Istraživanje je predstavljeno na Međunarodnoj konferenciji za istraživanje autizma u Londonu, a nalazi su pokazali da su mladi makake-majmuni koji su dobili tipične preporučene vakcine iz kalendara iz 1990. u odgovarajućim dozama za majmune te veličine i uzrasta, skloni da razviju simptome autizma. Drugi mladunci majmuna koji nisu vakcinisani nisu razvili takve simptome, što ukazuje na čvrstu vezu između vakcinacije i autističnog spektra poremećaja.

Među koktelom vakcina su neke koje sadrže otrovan aditiv Timerosal, spoj na bazi žive koji je izbačen iz nekih vakcina, ali je još uvek prisutan u vakcini protiv gripa i nekim drugim vakcinama. Takođe su dobijali spornu vakcinu MMR (boginje i zauške), koja se konstantno povezuje kao uzročnik autizma i s raznim drugim ozbiljnim, a često i nepovratnim zdravstvenim problemima kod dece.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *