nov
29
2017

Eksperiment Sare Smit: Kako voda utiče na lepotu?!

Sara Smit, psiholog i majka dvoje dece, izazvala je opštu pometnju u sferi lepote, odlučivši da postane deo prošlogodišnjeg eksperimenta koji je objavljen u Daily Mail-u u rubrici vezanoj za lečenje prirodnim putem. Naime, donela je odluku da u periodu od mesec dana pije 3 litre vode dnevno i na taj način uspela je da potpuno transformiše svoj izgled.

U svojoj 42. godini, odlučila je, da u periodu od mesec dana, ne menja nikakve životne navike osim one vezane za unos tečnosti. Imala je podočnjake i opuštenu kožu koji su vremenom počeli sve više da joj smetaju, ali je prednost dala isključivo ispijanju većih količina vode dokumentujući svoj izgled iz dana u dan.

Nakon prve nedelje ispijanja više od 10 čaša vode dnevno, Sara je primetila prve promene na svom telu i koži. Metabolizam joj je postao duplo brži, creva su “oživela”, pokreti su joj postali fleksibilniji i osetila je kako joj telo izbacuje toksine.

drugoj nedelji izgubila je više od pola kilograma, a ten je postao blistaviji. Glavobolje koje je imala pri promeni vremena potpuno su nestale, a muž je pohvalio i njenu liniju, primetivši kako je celulit počeo da se povlači.

Tokom treće nedelje ispijanja vode, tamni krugovi i natečenost oko očiju nestali su kao gumicom obrisani, a koža na licu postala je čista i elastična. Koncentracija joj se poboljšala, nagon za grickalicama više nije postojao i izgubila je 2 kilograma.

četvrtoj nedelji izgubila je skoro 3 kilograma, koža je postala ravnomerna i bez fleka, a sitne bore kao da nikada nisu ni postojale. Kako sama kaže, prvi put nakon nekoliko godina, osetila se poletno.

Iako fotografije govore same za sebe, američki dermatolog Džošua Zajhner smatra da “nema dovoljno ubedljivih podataka da osam ili više čaša vode dnevno zaista poboljšava tonus i teksturu kože” sumnjajući na fotošopiranu transformaciju njenog lica, zbog različite svetlosti na fotografijama koja može uticati na verodostojnost prikaza.

Ipak, dehidratacija zaista može uticati na izgled jer ističe sitne bore i umanjuje blistavost kože. Dr. Džon Kokota koji radi za najpoznatije anti-aging centre u Americi dodaje: “sposobnost kože da zadržava vodu opada sa godinama te je ona sve sklonija dehidrataciji kako vreme prolazi. Bore se mogu umanjiti ukoliko se koža redovno hidrira, kako dovoljnim unosom tečnosti, tako i pravilnom i redovnom negom sa prirodnim kremama koje ne sadrže hemijske sastojke”.

Bilo kako bilo, svi smo za to da unošenje dovoljno tečnosti u organizam svakako ne može da škodi, naprotiv. Uostalom, 3 litra vode dnevno ili manje (u razumnim količinama) je lagana i zdrava dopuna u ishrani, bile koristi velike ili male.

Izvor

Jedno reagovanje na “Eksperiment Sare Smit: Kako voda utiče na lepotu?!”

  1. Zombie kaže:

    Nakon mjesec dana gospodja ima istu frizuru, istu odjecu??! Neuvjerljivo. Voda je svako dobra, ali vas pokusaj dokazivanja toga je poprilicno neuvjerljiv i uvredljiv za ljude s inteligencijom od iznad 10 nadalje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *