maj
07
2014

Otkrivamo: Izlečite kandidu prirodnim putem!

candida-albicans-treatment-natural-candida-cleanse-7

Kandidijaza je vrsta infekcije koju uzrokuju gljivice iz roda Candida, najčešće vrsta Candida albicans. Ova mikrogljiva se uobičajeno nalazi na koži, u probavnom i genitalnom traktu, ustima i grlu. Do infekcije, tj. prekomernog razmnožavanja i širenja gljivice dolazi kada zbog loših životnih navika (konzumacija namirnica životinjskog porekla, rafinisani proizvodi, alkohol, kafa, cigarete, neaktivnost…) dolazi do zakiseljavanja organizma (što pogoduje gljivicama) i dolazi do  poremećaja ravnoteže između gljivica i bakterijske flore koja reguliše njihovo razmnožavanje. Tada dolazi do razvoja infekcije, koja može da zahvati kožu, nokte, usnu šupljinu i polne organe. Ova bolest pogađa čak 75% žena, a u 10% slučajeva predstavlja trajni problem.

Kandida viđena mikroskopom

Kandida je gljivica koja živi u ljudskom organizmu, a problem nastaje kad počne da se razvija. Ona se obično razvija na toplim i vlažnim mestima kao što su usta, creva, bešika i vaginalni otvor. Na razvoj kanidide može uticati svašta, od dijabetesa, uzimanja najobičnijih antibiotika pa do loše ishrane. Mnogi lekovi koji se daju za izlečenje kandide imaju nebrojeno neželjenih efekata i zato vam mi preporučujemo da se okrenete prirodi i kandidu lečite belim lukom.

Pored lekovitog bilja koje ćemo navesti dobro je da osoba upražnjava post na prirodnim ceđenim sokovima nekoliko dana kao i da u produžetku lečenja konzumira sirovu biljnu hranu.

raw-food-diet500

Naravno bilo bi poželjno da osoba i nakon izlečenja u svoje zdrave životne navike uvrsti sirovu biljnu hranu.

Toplo-hladni tuševi su takodje, veoma korisni kod ovakvih infekcija, a oni se izvode na sledeći način: Jedan minut što toplijom vodom i jedan minut hladnom vodom i to ponavljati 5-7 puta u okviru jednog tuširanja. Toplo-hladne tuševe raditi 2-3 puta na dan do trenutka potpunog izlečenja. Poseban naglasak prilikom tuširanja staviti na zahvaćeni predeo tela. Fizička aktivnost od 30 minuta dnevno je nešto što podstiče cirkulaciju i jača imuni sistem i svakako je preporučljivo i vrlo poželjno tokom procesa izlečenja.

Infekcije-usta-najčešće-bolesti-usne-duplje

Kod kandidijaze u ustima pored svih delova predviđenog programa za lečenje dobro je primenjivati ispiranje usta 2-3 puta na dan rastvorom tinkture od belog luka , tinkturom od nevena, propolisa, bokvice i aloje (kombinacija bilja), kao i tinkturom od ljuske crnog oraha. Tinktura se priprema tako sto se u običnoj votki drži lekovito bilje u trajanju od 15 dana. Alkoholni rastvor se drži u tegli na tamnom mestu i mućka 2-3 puta dnevno. Nakon toga se rastvor procedi kroz gazu i imate tinkturu koju možete koristiti u borbi protiv kandide. Tinktura se obično razblažuje u razmeri 1:2 sa vodom. Jednostavniji način da se borite protiv kandide jeste da napravite kombinaciju soka od belog luka i limuna i da sa time ispirate usta nekoliko puta dnevno.

Kod kandidijaze u crevima neophodan je post na prirodnim ceđenim sokovima, među kojima treba da budu dobrim delom zastupljene kombinacije sokova sa belim lukom ili da se u sokove ukapava tinktura od belog luka (tinktura Antibiotik). Ono što je preporučljivo jeste formula CREVA #1 i istovremeno upražnjavanje dezinfekcionih klistira – (Klistiranja se izvode na sledeći način temeljni klistir prethodi dezinfekcionom klistiru i radi se jednom, legne se na desnu stranu i putem  irigatora u debelo crevo se ubrizga 1 litra malke vode, zatim se izvrši pražnjenje, potom se ubrizgaju 2L pa se isprazni, i nakon toga i 3L i uradi se pražnjenje, posle temeljnog klistira se radi dezinfekcioni klistir gde se u 2L vode doda 0,5 dl soka od belog luka i 0,5 dl soka od limuna i sa tim se vrši klistiranje. Ovako se uradi 3x (dakle 3x 3L) i može da se ponovi  još jednom u toku posta na sokovima…za početak možete da krenete i sa manjim količinama soka od belog luka i soka od limuna i da ponovite klistiranje nakon toga sa jačim dozama)

Ukoliko obolela osoba nastavi sa lošim životnim navikama, nakon lečenja, organizam će opet postati kisela sredina (pH vrednost ispod 7,00) koja veoma odgovara gljivicama kandide, tako da će posle ovoga tretmana kandida verovatno ponovo i ponovo da se vraća. Stoga savetujemo svim obolelima da se pridržavaju dobrih životnih navika i problem sa kandidom će biti nešto strano u njihovom životu.

U nastavku ćemo vam navesti nekoliko lekovitih biljaka koje su pravi šampioni u borbi protiv gljivica kandide. Naravno, ono što treba napomenuti jeste da ove biljke i preparati na bazi istih, imaju znatno umanjeno dejstvo tokom terapije ukoliko se oboleli ne pridržava i ostalih tačaka programa izlečenja.

1.  Beli luk

Već nam je svima poznato je da beli luk pravi čudotvorac kad su u pitanju lekovi iz prirode. Ali, jeste li znali da je beli luk fenomenalan u lečenju gljivičnih infekcija, posebno kandide?

hranom-protiv-vaginoze-i-kandidijaze_800x600

Beli luk predstavlja najjači antibiotik u prirodi i do 100 puta jači od sintetičkih antibiotika. Za razliku od sintetičkih antibiotika koji dodatno narušavaju ravnotežu između gljivica kandide i bakterijske flore koja reguliše broj gljivica u i na našem organizmu, beli luk je prirodni lek koji ima sasvim suprotno dejstvo i koji uspešno u vrlo kratkom vremenskom periodu uspostavlja ovu ravnotežu, delujući agresivno na kolonije kandide.

Beli luk ima veoma jaka antigljivična i antibakterijska svojstva, a alil alkohol koji se nalazi u belom luku bukvalno uništava gljivice. Lekovima zvanične medicine koje nam doktori propišu potrebno je i nekoliko dana da počnu delovati, dok beli luk deluje gotovo trenutno. Pored svežeg belog luka za lečenje kandide možete uzimati i beli luk u kapsulama.

Lečenje gljivične vaginalne infekcije umetkom od belog luka

DSC07552

Kad je u pitanju lečenje vaginalne infekcije belim lukom najvažnije je zapaziti simptome dok je infekcija još u ranom stadijumu. Prvi simptom vaginalne infekcije je svrab, zatim sledi peckanje, nakon toga beli zrnasti iscedak, a kad je infekcija uznapredovala vaginalne usne postaju otečene, crvene i bolne. Čim primetite prve simptome kandide pristupite lečenju belim lukom.

Uzmite čen belog luka očistite ga od ljuske i stavite ga u vaginalni otvor (kao vaginaletu) pre odlaska na spavanje. Da biste čen belog luka ujutro lakše izvadili kroz jedan kraj provucite konac uz pomoć igle i ostavite kraj konca da visi (kao kod tampona).

Ovaj tretman je najbolje da radite noću, jer će vam se ukus belog luka osećati u ustima što je nekim ženama veoma neugodno tokom dana. Ako ste simptome uočili na vreme biće vam dovoljan samo jedan ovaj tretman da potpuno izlečite kandidu.

Umeci od kokosovog ulja, belog luka i etarskih ulja

Takodje efikasne vaginalete možete napraviti na sledeći način:
Sastojci:

– 2 kašičice kokosovog ulja
– 5 kapi etarskog ulja čajnog drveta
– 5 kapi etarskog ulja mente
– 1 mleveni čen belog luka
– usitnjeni rastavić (može sušeni)

Priprema: Sve sastojke staviti u činiju pomešati i dodavati usitnjeni rastavić sve dok smesa ne postane dovoljno čvrsta (ne previše). Brzo mešajte smesu da se kokosovo ulje ne istopi u potpunosti. Formirajte umetke dimenzija 3×1 cm i odmah ih postavite na tanjir i odložite u zamrzivač ili frižider.

Kada umetke budete izvadili iz frižidera, oni će biti zamrznuti. Ali kada ih budete uzeli, oni će početi da se tope, samo zbog telesne toplote. Vaginalno područje se prvo namaže sa malo maslinovog ulja i onda se stavi biljni umetak.

Dokaz da beli luk ubija gljivice jeste i to da ako ga umesite u testo u kome ima kvasca, sigurno se neće dići jer će beli luk da poništi delovanje kvasca.

2. Ehinacea

Izgleda da je delovanje ove lekovite biljke na jačanje imunološkog sistema posebno značajno u lečenju gljivičnih infekcija. Ona deluje tako što podstiče bela krvna zrnca da “proždiru” gljivične organizme, što predstavlja proces poznat pod imenom fagocitoza.

imuno-11

U jednom značajnom nemačkom istraživanju, žene sa recidivnim vaginalnim gljivičnim infekcijama dobijale su ili standardni lek protiv gljivica ili lek protiv gljivica uz dodatak ekstrakta ehinacee. 60% žena koje su uzimale samo lek protiv gljivica ponovo je dobilo infekciju. Međutim, u grupi žena koje su uzimale lek uz dodatak ehinacee, samo oko 10% žena je ponovo dobilo infekciju. U tu svrhu najbolja biljna tinktura kojom možete da podignete vaš imuni sistem da se izbori sa kandidom jeste tinktura Imuno1 koja se sastoji od ehinacee, belog luka i ljute paprike.

3. Žalfija

Žalfija sadrži mešavinu jedinjenja koja deluju na kandidu. Možete da uzimate čaj od žalfije kao napitak ili da ga koristite kao astringentno sredstvo za vaginalno ispiranje. Ukoliko ga koristite za vaginalno ispiranje, možete da dodate i kap-dve ulja čajnog drveta, snažnog sredstva protiv gljivica.

4. Zlatnica

zlatica_za_lecenje_hemoroida

Antiinflamatorna svojstva ove biljke se preporučuju za sprečavanje i lečenje različitih urogenitalnih poremećaja, uključujući i gljivične infekcije. Jedinjenja koja se nalaze u zlatnici (esterni saponini) aktivno deluju na kandidu. Ova lekovita biljka može da se koristi kao astringentni čaj za piće i kao sredstvo za vaginalno ispiranje.

5. Bršljan

Listovi bršljana aktivno deluju na kandidu i priličan broj bakterija. Preporučuje se korišćenje 0,3 grama kod različitih hroničnih inflamatornih oboljenja, tako i za lečenje gljivičnih infekcija. Čaj od bršljena se dobija kada ovu lekovitu biljku pustite da odstoji u vreloj vodi oko 10-15 min.

87 reagovanja na “Otkrivamo: Izlečite kandidu prirodnim putem!”

 1. Milijana kaže:

  Postovani, imam vaginalnu kandidu, a 6.sam mesec trudnoce i imam je sve vreme u teudnoci. Kandidu sam imala i pre, ali se sad u trudnoci stanje pogorsalo. Mogu li koristiti cepice za zene i vaginalete od belog luka bez bojazni za bebu?

 2. Dragica kaže:

  Dobro vece,imam vaginalni sekret,beo je i tecan.Ponekac me i svrbi i osecam nelagodnost.Mislim da imam kandidu.Imam 18 god,da li smem da uzmem nesto na svoju ruku da neodem kod ginekologa i sta,ida li mogu prirodnim putem.Jako bih vam bila zahvalna samo molim vas bez tih vaginaleta,nikada ih nisam stavljala a inikada nisam imala odnose.Pomozite sta da radim.!? 🙁

 3. zoran kaže:

  bila sam na kožnom imam problem na genitalijama, prvo se pojavila svrab i crvenilo dali su mi gentamicin mast, i rekli su genitalni herpes, sada se pojavilo crvenilo u preponama, bila sam i kod ginekologa davala sam briseve svi su negativni, tj dobri. Imam pedest devet godina, doktori kazu to se javlja ženana u tim godinama.Cak su mi rekli da je to ekcem.

 4. Sanja kaže:

  Dobro vece vec nedelju dana imam problema sa kandidom moj ginekolog mi je prepisao Arilin vaginalete dva dana sve super ai vec treci dan uzasan svrab i peckanje plus ojed sa cime da mazem ili sta da koristim ocajna sam,sutra posle podne imam zakazan pregled pozz

 5. vida kaže:

  ISPIRAM USTA LIMINOM I BELIM LUKOK.POSLE ISPIRANJA ISPLJUVAK JE PUN SLUZI A JEZIK POTPUNO POBELI DA DA LI JE TONORMALAN TOK

 6. nekih pola godine imam tu prokletu kandidu u grlu koju sa pokusala da izlijecim sa svim sto mi je receno, dato od strane doktora, raznih napitaka, dijetom svim i svacim bukvalno ali nema efekta Na kraju sam pila petrol cijeli mjesec od koga mi je bilo ekstra, potpuno su simptomi prestali ali kako sam prestala da ga pijem tako su se simptomi opet pojavili. Sta dalje.

 7. Biba kaže:

  Postovani, 6 mesec trudnoce. Kandida 6 grupa sekreta, ginekolog predlozio ginodactanol 7 dana, medjutim nije proslo. Nema bolova, nema peckanja, nema svraba, samo jako puno gustog sekreta. Sta mislite kako da ga se resim? Hvala unapred na odgovoru

 8. jelena đurđević kaže:

  imam kandidu u ustima, bila sam kod zubara jer su mi se povukle desni i pojavile ranice rekao je da uzimam nistatin kapi i daktanol gel, dve i po nedelje koristim nistatin od koga mi je muka i sad imam i zatvor. ispiram i sodom bikarbonom, zalfiju koristim i inače je pijem al slabi su rezultati, peku me cela usta. pomagajte

 9. Biljana kaže:

  U petom sam mesecu trudnoće,da li smem da koristim beli luk kao vaginalete?

 10. Maria kaže:

  Dali u trudnoci se moze staviti beli luk u vaginu hvala unapred

 11. Milorad kaže:

  Supruga ima crevnu candidu koja se spustila na palac od noge.molim za Pomoc neznam sta vise nije pricala.hvala unapred.

  • Admin3 kaže:

   Njen imunitet je znatno naručen, ona mora da sprovodi intenzivan program detoksikacije organizma i jačanja imunog sistema. Preporučujemo da se javite putem maila (tinkture@yahoo.com) da bismo vam poslali instrukcije.

 12. Naki kaže:

  Poštovani,imam problem i ne znam kako i šta više da radim,Candida spp u grlu godinu dana,na dijeti sam bila 6 meseci,beli luk svaki dan kao žvaku koristila,origno ulje,soda bikarbonu,isto svaki dan,čaj od žalfije,i uz to Nistatin kapi .Normalno pravila sam pauzu uradim bris candida prisutna,pa opet krećem ispočetka određena ishrana i u krug isto,da bi opet bila candida prisutna i opet i danas sam išla po rezultat brisa Candida spp u velikom broju.Usta ujutru i uveče ispirala .Molim Vas očigledno nešto ne finkcioniše,vadila sam krv u redu je,bila na infetivnoj na sve se testirala od Hepatitisa do side,nemam.ORL me pregleda i dalje grlo crveno,sada je i ždrelo ,rekao da prskam sa Ozoseptom. Molim Vas za vaše mišljenje i šta kad ne funkcioniše ni jedno ni drugo.Unapred zahvalna.Naki.

 13. Vesna kaže:

  Pomognite mi ako mozete da izlecim vaginalnu gljivicnu infekciju godinama pokusavam da je izlecim raznim vaginaletama ali bez uspeha. Zahvalna.

 14. Viktor kaže:

  Imam ekcem ili psorijazu..nz sta jr..sad imam mnogo perut u glavi..mlad sam 19 god..ja nemogu da se opustim…nz kako da se izlecim..pomozi mi molim te,unapred hvala puno

  • Admin3 kaže:

   Bilo da je ekcem ili psorijaza, programi se ne razlikuju suštinski. Javite nam se putem maila za program (tinkture@yahoo.com)

 15. boba kaže:

  Dobar dan, probala sam beli luk u vagini , ok je bilo dok mi jutros nije ostao konac u ruci a beli luk ostao unutra,ne mogu da ga izvadim, sta da radim, upomoc

 16. Jelka kaže:

  Postovani,meni je toliko dole gljivica bilo da su mi morali sapirati nekom tecnoscu ,da bih mi pomogle vaginalete. Gljivicu imam godinama,izlijecim ona se vrati. Sada sam u 2 mj.trudnoce i uzasno mi senpogorsalo. Dali su mi Nistatin,ali to je vag.koja mi nikada nije pomoglo. Ne mogu da razumijem da mi se to toliko nakupilo dole da su mi morali ispirati da bi vag pomogla. Da li da stavim bjeli luk. Bojim se sa bebu,inace cuvam trudnocu. 6 god sam se lijecila od steriliteza. Hvala

  • admin3 kaže:

   Javite nam se na e-mail (tinkture@yahoo.com), oko ovakvih stvari ne možemo da komuniciramo putem komentara na nekom članku.

 17. Lara kaže:

  Postovani vec mjesec i po imam svrab u vaginalnom podrucju pretpostavljam da je od sexualnog odnosa ali ne znam., u pocetku je bio nesnosljiv nism mogla spavati do kasno i ceskala sam se stalno pa sam se prepala i stalno se prala vodom koristila nekakav gel u tubi i mazala ,prala sapunom samo male usne od vagine i takodjer bol pri uriniranju koju sad nemam ,sad je svrab znatno manja ali je jos prisutna sto me ometa u svakodnevnom zivotu molim vas trzim neko rjesenje i pomoc a da nije opcija ginekolog, sada imam gust sirkast iscjedak i svrab (ne pojacan) s postovanjem!!!

  • admin3 kaže:

   Najbolje je da utvrdite kod ginekologa o čemu se tačno radi, pa onda da nam se javite da bismo znali o čemu se konkretno radi.

 18. Dada kaže:

  Postovani imam sistemsku kandidijazu,sto znaci da je kandida u krvi.Zdravstveno stanje organizma je trenutno zadovoljavajuce.Pretpostavljam da je kandida iz creva presla u krvotok.Doktori su poprilicno nezainteresovani,u smislu nije to nista strasno.Na forumima nema ljudi sa sistemskom kandidijazom.Interesuje me kakve su prognoze u mom slucaju.I ima li nade za izlecenje.Unapred hvala.

  • admin3 kaže:

   Naravno da ima nade. Javite nam se putem e-maila (tinkture@yahoo.com).

   • Bozana Mihailovic kaže:

    Imam dete od 5 godina,ima candidu u stolici vec pola godine,a mislim da to traje i ood pre posto sve kad povezem unazad,od druge godine joj je zapusen nos,otezano disanje,ekcemi i svrab koze,perut.sta nam savetujete?unapred hvala

   • Admin3 kaže:

    Moralo bi se malo ozbijljnije pristupiti problemu. Javite nam se putem maila: tinkture@yahoo.com

   • Ivana kaže:

    Imam klinca 8 godina vec godinu dana borimo se sa kandidom u crevima koju smo ocito kasnije otkrili jer dete ima godinama kasastu stolicu a nisam znala sta je u pitanju posto doktorima je tobilibod antibiotika ili od voca i tako je to godinama slabo mi napreduje cesto podriguje u poneka ga bolu stomak popio je puno vitamina za imunitet ali cas je ima cas nema prosto sam zabrinuta i ne znam vise sta da radim i gde da ga vodim nemam poverenja vise ni u preparate a ni u doktore izvinjavam se i molim za savet unapred hvala .

   • Admin3 kaže:

    Javite nam se putem maila kako bismo vam poslali program.

 19. slobaheroj kaže:

  Postovani, imam problem otezanog gutanja, knedle i grlu koja je pracena podrigivanjem kao olaksanjem, jezik mi je beo i na desetak dana se pojavi pecat crvene boje do pola se ogoli i tako opet iznova pobeli, slivanje sekreta i zdrelu,pecenje u grlu, radio sam desetak puta briseve i bili su negativni, da li ovo podrazumeva postojanje kandide i sta mi je ciniti, unapred hvala

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *