okt
23
2014

Marihuana je itekako opasna za zdravlje

Marihuana-rolanje-duvanje-2

„Marihuana je štetna za zdravlje“ izjava je koju verovatno više nećete tako često čuti. Istraživanje je otkrilo da kanabis nije bezazlena biljka, odnosno da je pušenje marihuane itekako štetno za ljudsko zdravlje.

Vrlo lako stvara zavisnost, prouzrokuje probleme s mentalnim zdravljem i „otvara vrata“ teškim drogama, neki su od zaključaka naučnika Waynea Halla, savetnika pri Svetskoj zdravstvenoj organizaciji, koji je ovim istraživanjem postavio jake argumente protiv onih koji negiraju štetnost ove biljke, piše Daily Mail.

– Jedan od šest tinejdžera koji redovno puše marihuanu postaju zavisni od nje.

– Učenici i studenti koji puše marihuanu imaju lošije rezultate u školi.

– Marihuana udvostručuje rizik od razvoja psihičkih poremećaja, uključujući šizofreniju i koči intelektualni razvoj.

– Jedan od deset odraslih postaće zavisni od marihuane, a veća je verojatnoća da će oni koji je redovno konzumiraju lakše „preći“ na teže droge, prenosi Večernji.hr.

– Udvostručuje se rizik od prometnih nesreća kod osoba koje su pušile marihuanu pa sele za volan vozila.

– Pušenje marihuane u trudnoći prouzrokuje manju porođajnu težinu deteta.

„Ako kanabis ne stvara zavisnost, onda je ne stvaraju ni alkohol ni heroin“, tvrdi Hall izražavajući zabrinutost što sve veći broj mladih puši marihuanu. Napominje da se marihuanom osoba ne može predozirati kao, npr. sa kokainom, ali ipak to ne umanjuje činjenicu da je štetna jer, navodi, „dugotrajna upotreba marihuane jer značajno povećava rizik od raka, bronhitisa i srčanog udara.“

Jedno reagovanje na “Marihuana je itekako opasna za zdravlje”

  1. Nika kaže:

    Marihuana udvostručuje rizik od razvoja psihičkih poremećaja, uključujući šizofreniju i koči intelektualni razvoj.ITEKAKO I UTROSTRCUJE I UPETOSTRUCUJE!!!ITEKAKO KOCI i stvara debile i neradnike!!!Unistava ljude i mlade sasvim i potpuno…..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *