dec
01
2014

Izuzetan čovek! Raskinuo milionski ugovor da bi proizvodio hranu i pomagao siromašne!

Jason_Brown

Kada je 2009. godine potpisao 37,5 miliona dolara vredan ugovor sa NFL ekipom Sent Luis Remsa, Džejson Braun je postao najplaćeniji centar u ovom sportu svih vremena. Ali, centralna ličnost ove naše priče nije postao zbog tog ugovora, već zbog činjenice da ga je raskinuo pre vremena i odlučio da se posveti – farmi. Ili, tačnije, jednom uzvišenom cilju.

Braun je 2012. imao 29 godina i pred tu sezonu je obavestio Remse da napušta američki fudbal, te da im ostavlja 12,5 miliona evra koje je trebalo da zaradi u prvenstvu čiji se početak približavao.

 Šokirani čelnici Sent Luisa nisu imali kud, ali Džejson Braun itekako jeste. Odradio je ono što se od njega tražilo, osim te poslednje godine, zaradio je 25 miliona od 37,5 ugovorom predviđenih i – otišao u farmere. Sa jednim posebnim ciljem.

Na internetu je, uz snimke na Jutjubu, učio o povrtarstvu, a novac uložio u 404 hektara zemlje u Severnoj Karolini. Odlučio je da i sam radi na ogromnim njivama, zajedno sa unajmljenim radnicima.

 I, ne samo to.

Untitled

Džejson Braun

Odlučio je da sve ono povreće koje mu nije potrebno za ličnu upotrebu, a svakako da toga ima na pretek na 404 hektara – pokloni siromašnima. Samo ove jeseni poklonio je oko 23 tone krompira i oko pet tona krastavca onome što bismo mi nazvali narodnim kuhinjama. Mnogima, čak i osobama koje su angažovane kao nadzornici na njegovom imanju, i dalje je čudno kako se to neko odlučio da uloži u hranu – koju poklanja.

„Znate, ljubav je najlepša valuta koju možete dati bilo kome“, kaže ovaj 31-godišnjak od 145 kilograma, koji je karijeru gradio čuvajući kvoterbekove, a život gradi – čuvajući podsećenje koliko je važno biti čovek, pre svega.

Kategorije: Aktuelnosti Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *