jan
28
2015

Noćno znojenje

nocno znojenje

Noćno znojenje se događa u bilo koje doba tokom spavanja. Ovo stanje može bitno poremetiti navike spavanja i dovesti do nesanice i stresa. Osim najbanalnijih razloga, kao čto je temperatura ili neprilagođena sobna temperature u spavaćoj sobi, postoji nekoliko mogućih objašnjenja za noćno znojenje, kao što ima i više potencijalnih uzroka: menopauza, idiopatska hiperhidroza, infekcije i upale, rak, lekovi, hipoglikemija, hormonski poremećaji, neurološki poremećaji.

Lečenje – recepti:

– Od davnina, žalfija je veoma cenjena kao domaći lek protiv noćnog znojenja. Biljku treba popariti i tokom dužeg vremenskog perioda čaj piti ujutro, na tašte. On organizmu oduzima materije koje izazivaju noćno znojenje.

– Dokazani lek protiv ovoga zla, po starim knjigama o lekovitom bilju, predstavlja i sledeća mešavina lekovitih biljaka: po 20 g žalfije, virka i rastavića. Ona se popari, kratko vreme ostavi da odstoji i tokom dužeg perioda pije svakodnevno, ujutro, pre doručka. Ove biljke jačaju ceo organizam i time leče i noćno znojenje.

– 6-8 g praha lista i vršika žalfije stavlja se u jelo kod glavnog obroka. Ovaj prah leči i kašalj, želudačni katar i gušu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *