jan
23
2015

Prirodni šampon za kosu

gravick_plumbing_and_gas_ipswich_brisbane_Hot_water_systems

Ceđ je prirodni šampon za kosu pravljen od pepela, koji su nekada pravile naše bake.

Ceđ je odlican za masnu, perutavu i suvu kosu. Kada napravimo ceđ mozemo da dodamo ruzmarin, koprivu ili nanu kako bi dobio prijatan miris. Ceđ se dosta peni i izuzetno dobro pere, čak je jače i od opičnog praška za pranje veša, pa treba paziti da ne izvuče boju i ne izbeli šareni veš. Uglavnom beli veš iskuvavamo u tome a šareni veš operemo uz dodatak vode, u veš mašini, omekšivač ne treba.

Sem sto je dobar za pranje kose, ceđ se moze koristiti za pranje veša i sudova.

Postupak pravljenja ceđi je veoma jednostavan. Potrebno vam je 100 g pepela od bukovog drveta, koje treba prosejati kroz sito da bi se odstranili krupniji delovi drveta koji nisu u potpunosti sagoreli. Nakon prosejavanja stavite pepeo u krpu ili platno i zavežite (krpa treba da vrši funkciju kesice za čaj). Krpu sa pepelom ubacite u lonac sa 1 litar ključale vode i ostavite 10 minutaimožete dodati ruzmarin ili nanu.

Upozorenje: nije poželjno da vam ceđ upada u oči tokom kupanja, zato je najbolje da se nagnete napred dok perete kosu.

5 reagovanja na “Prirodni šampon za kosu”

 1. Vanesa kaže:

  Da li napravljena cedja mora odmah da se potrosi prilikom pranja kose ili moze da se cuva u nekoj flasi za sl.put…tj.da li uvek za pranje mora da se pravi sveza.

 2. Ana kaže:

  Postovani,
  interesuje me dali imate neki lek protiv opadanja kose. Sve sam iskontrolisala….nema neko konkretni razlog za opadanjem ali ona jednostvano opada poslednje tri godine.

  Unapred hvala

  • Admin2 kaže:

   Treba da počnete zdravo da živite da se hranite isključivo biljnom hranom što presnijom mogućom.Da perete kosu sa prirodnim šamponom od cedji koji se pravi od pepela bukve ili hrasta.Da masirate predeo korena kose i utrljavate sa tinkturom cirkulacija ili još bolje sa uljem za obnovu tkiva.Pritom treba da izbacite svu veštačku i pogubnu kozmetiku prepunu hemije i raznih toksina.

 3. Enisa kaže:

  NEKAD PRALA VES PEPELOM SUPER

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *