maj
14
2015

Šta će vam se desiti ako prestanete da jedete slatkiše?

atistirmalik01
Ukoliko želite da izbacite veštački šećer iz ishrane, vaš organizam biće vam zahvalan.

Kada govorimo o šećerima koje unosimo u organizam, treba da razlučimo prirodne poput onih koje se nalaze u slatkom voću od onih industrijski proizvedenih, koji mogu biti dosta opasniji po naše zdravlje. Izbacivanjem industrijski proizvedenih šećera, drastično poboljšavamo naše zdravlje, a ukoliko ste sladokusac, lako ćete to nadoknaditi konzumiranjem voća (i med dolazi u obzir kao prelazna varijanta).

Ako se odlučite na taj izazov i odbacite šećer, ovo su pozitivne promene koje će vam se zbog toga dogoditi.

1. Vaša telesna težina će se stabilizovati

U početku ćete osećati veliku želju za slatkišima, ali kada se vaš organizam očisti od šećera prestaćete da osećate glad i vaša težina će se stabilizovati.

2. Imaćete više energije

Kada smo umorni, često konzumiramo namirnice ili energetska pića koja sadrže dosta belog šećera. Ironično je to što time zapravo organizmu uskraćujemo potrebnu dozu energije. Naime, sav beli šećer koji unesemo blokira sposobnost našeg tela da održava energiju na maksimalnom nivou. Zbog toga u trenucima umora nemojte posezati za čokoladama ili pićima s puno kofeina i veštačkog šećera. Na ovaj način izbegavate velike oscilacije šećera u krvi, i smanjujete osećaj umora koji se povećava zajedno sa povišenim šećerom u krvi.

3. Koža će vam biti zdravija i lepša

Svima je dobro poznato da šećer pogoršava akne a često ih i uzrokuje. Ukoliko imate problem sa aknama, a saveti kozmetičara ne pomažu, razmislite da izbacite beli šećer iz ishrane. Svi koji su poslušali savet osećali su se zdravije, a koža im je bila čistija i sjajnija.

4. U određenoj meri će vam se regulisati rad probave

Naš probavni sistem najviše voli hranu s puno vlakana i minimumom teških namirnica u koje spada i veštački šećer. Već će i drastično smanjivanje konzumiranog šećera učiniti veliku razliku u funkcionisanju probave. Želudac i creva lakše će variti sve što pojedete i češće ćete imati stolicu.

5. Prestaćete da osećate potrebu za konzumiranjem šećera

Verovali ili ne, izbacivanje šećera će vam pomoći da se rešite potrebe za slatkišima. Nakon nekog vremena vaše omiljene čokolade mogle bi vam postati previše slatke, a najviše ćete uživati u ukusu voća i prirodnim šećerima koji se nalaze u njima.

Recept za 100% zdrav i prirodan krem

Kategorije: Fizički otrovi Ishrana Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *