jan
20
2016

Prirodno pročišćavanje krvi i limfnog sistema

krv

Sve ćelije u telu i organima preko krvotoka dobijaju kiseonik, hranljive i lekovite sastojke kao što su proteini, aminokiseline, minerali, vitamin enzimi, masti i sve ostalo bez čega nema života, svakodnevnog funkcionisanja i lečenja bolesti.

Akumiliranje toksina u organizam znači da je krv postala toksična i gusta i da je cirkulacija oslabila. To se dešava zbog dugogodišnjeg konzumiranja nezdrave ishrane, duvana, alkohola, kafe, sintetičkih lekova…

Savremenim, nezdravim načinom života postaju zatrovani i oslabljeni organi u telu zaduženi za pročišćavanje i izbacivanje otpada, kao što su debelo crevo, jetra i žučna kesa, bubrezi i bešika, limfni sistem, koža, pluća… Na taj način krv dodatno postaje zatrovana i masna. Takva krv prouzrokuje najviše bolesti danas u svetu.

Krvotok i limfni sistem su blisko povezani, pa im je potrebno posvetiti zajedničku brigu. Limfa, kao tečnost i deo limfnog sistema, nastaje iz krvi, ispunjava sve međućelijske prostore u organizmu i posrednik je između krvi i tkiva, transportuje hranljive sastojke i kiseonik od kapilara do ćelija tkiva, skupljajući štetne produkte i metabolizma i ugljen-dioksid. Limfni sistem ima izuzetno značajnu ulogu u imunitetu čoveka, između ostalog, zadužen je za odvođenje otpadnih tečnosti iz svih organa i tkiva u telu, a takođe omogućava ćelijama imunog sistema koje se bore sa bolestima i infekcijama da putuju tamo gde je to potrebno. Zatrovanost i blokada limfnog sistema prouzrokuje bolesti i onemogućuje imuni sistem da se izbori sa njima, naročito sa najtežim bolestima.

Samim pročišćavanjem debelog creva, jetre, žučne kese, bubrega i bešike o kojima smo ranije pisali i obajsnili i krv i limfni sistem se pročišćavaju, ali se zbog njihove važnosti za zdravlje pročišćavanje intenzivira.

Pročišćavanje krvi i limfnog sistema se radi kroz tri programa:

– Post na sokovima: Ako želimo da očistimo krv, prvo što trebamo uraditi a to je da prestanemo da je zagađujemo, a to ćemo uraditi ako prestanemo da jedemo. Kod lakših bolesnika dovoljno je da čovek pređe na 100% sirovu biljnu hranu, međutim kada su teže bolesti u pitanju znamo da je celo telo u problemu i da snage ponestaje pa je zato neophodno da čovek bude na prirodnoj „infuziji“ koja će mu za najkraće vreme očistiti i ojačati krvnu sliku.

– Hidroterapijom:
Posle posta na sokovima hidroterapija je druga po važnosti metoda koju treba primenjivati da bi za najkraće moguće vreme došlo do čišćenja krvi i limfe. Dakle to jedan od osnovnih tretmana u prirodnom lečenju i nikako se ne sme zanemariti. Ona je najjača metoda za pokretanje opšte i periferne cirkulacije i dovođenja imunih ćelija do obolelog mesta. Sastoji se u toplo-hladnim kupkama i tuševima koji drastično stimulišu imunitet na borbu protiv napadača a što je još važnije krv obogaćenu hranjivim materijama iz sokova brže gura i provlači kroz sve dodane organe za filteraciju (bubrezi, jetra) čime se čišćenje krvi snažno pojačava.

Hidroterapija se sastoji iz dva tretmana:

Opšta terapija vodom: radi se svaki treći dan. Uveče napunite kadu vrućom vodom (onoliko koliko možete da izdržite) i u takvoj vodi ostanete potopljeni oko 20 minuta. Potrebno je dodavati vruću vodu kako bi se održala stalna temperatura. Dok ste u kadi morate popiti minimum četiri šolje detoks čaja, kako bi se izbegla dehidracija. Kada istekne minimum 20 minuta izađite iz vode i istuširajte se što je moguće hladnijom vodom, u trajanju od min 30 sekundi. Nakon toga prekrijte telo pamučnim čaršavom i lezite u krevet na minimum dva sata, a ako je moguće najbolje prenoćite tako. Ujutru se istuširajte toplom vodom pomešanom sa  jabukovim sirćetom, kako bi otklonili toksine sa kože.

Lokalna terapija i kompletni tusevi: rade se svakog dana i to dva do četiri puta dnevno, na nivou celog tela. Ova terapija se izvodi tako što se tuš vruće vode usmeri na odolelo mesto u trajanju od 60 sekundi, a nakon toga tuš hladne vode takođe u trajanju od 30 sekundi. Ovaj proces se ponavlja sedam puta.

– Biljnim formulama i čajevima: tinktura „Detox” ili „Krv“ se konzumira 14 dana, u periodu od 2 puta po 7 dana sa pauzom od 7 dana.

Način primene: 1. čajna kašičica 3 puta dnevno (doza se može povećavati zavisno od potrebe). Promućkati prije upotrebe. Može se piti sa vodom, sokom ili mlakim čajem.

Biljke koje se koriste za pripremanje tinkture „Krv“:
– cvet crvene deteline (za razređivanje i pročišćavanje krvi);
– list čaparala (za uništavanje stranih tela i pročišćavanje);
– koren vinobojke, beli luk (za pročišćavanje i uništavanje stranih tela, bakterija, virusa, parazita, gljivica, za pročišćavanje limfnog sistema);
– list tuje, list koprive, list bokvice, koren i list maslačka (za pročišćavanje);
– koren čička (za pročišćavanje kože);
– koren ljutića (za stimulisanje žučne kese i pročišćavanje jetre);
– seme i list lobelije (za opuštanje tela);
– ljuta aleva paprika (za poboljšanje cirkulacije).

Dejstvo tinkture „krv“:
Pročišćava nagomilane toksine iz krvi, limfnog sistema, pod kožom i uopšte iz organizma.

– Nije neophodno da sve navedene biljke budu sadržane u tinkturi „Krv“, a mogu se koristiti i druge biljke zavisno od potreba. Pripremanje biljnih formula detaljnije je opisano u knjizi dr Ričarda Šulca – „Lečenje neizlečivih bolesti” i istoimenom video serijalu.

Biljke sadržane u tinkturi za krv i limfni sistem su čistači nagomilanih otrova u krvi i ćelijama. Cvetovi crvene deteline su veoma moćni kada je u pitanju razređivanje i pročišćavanje krvi i poboljšavanje cirkulacije, a sadrže i brojna bio-hemijska jedinjenja potrebna za borbu sa bolestima, naročito tumorima. List čaparala je jedan od najboljih prirodnih antioksidanata, uništava strana tela i tumore. Bieli luk je pojedinačno najmoćnija biljka koju čovek koristi, ima snažno dejstvo protiv bakterija, virusa, otrova i razređivanja guste krvi. Sve ove biljke, u kombinaciji sa drugim biljkama iz tinkture, snažno pročišćavaju organizam, a naročito krv i limfni sistem.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *