feb
02
2017

Dezodoransi mogu da uzrokuju rak dojke!

pjimage (14)

Aluminijum u dezodoransima može biti povezan sa rakom dojke! Koristite limetu za eliminaciju telesnih mirisa. Znojenje je prirodni proces koji štiti telo od pregrevanja tokom vrućeg i vlažnog vremena ili intenzivnog fizičkog rada. Višak toplotne energije se isparava kroz čestice znoja što doprinosi rashlađivanju tela.

Ljudsko telo ima veliki broj znojnih žlezda, ali većinom nam smeta znoj ispod pazuha. Pazusi imaju najaktivnije znojne žlezde. Zbog toga što redovno ispuštaju znoj, taj znoj je obogaćen lipidima i proteinima koji ostavljaju tragove na odeći.

Znoj je dobar; sadrži hemikalije koje se bore protiv bolesti, po najnovijim istraživanjima, hemikalije pronađene u znoju sadrže prirodna antimikrobiološka svojstva. Tako da sprečavanje jedne od najvažnijih funkcija tela ne bi bilo baš mudro. Ipak, možete se rešiti mirisa koji dolazi od znojnih pazuha sa proverenim metodama narodne medicine.

Preterano znojenje se još zove i hiperhidroza i može uzrokovati pojačano znojenje dlanova, stopala, lica, grudi i pazuha. Obično, ovakav tip preteranog znojenja ne predstavlja pretnju za vaše zdravlje

Međutim, može biti stresno i uništiti vaš društveni život. Ukoliko mislite da bolujete od hiperhidroze, možete da dobijete neke od saveta za rešavanje ovog problema na ovom linku.

Aluminijum u dezodoransu može uzrokovati rak dojke

Dakle, znamo da je znojenje dobro za vas. Međutim, miris znoja može biti odbojan i učiniti da poželimo koristiti dezodorans koji može da sadrži toksine kao što je aluminijum. Utvrđeno je da je velika količina pronađenih tumora dojke pronađena baš na gornjem delu grudi, blizu pazuha.

To je razlog zašto su naučnici utvrdili vezu između raka dojke i upotrebe dezodoransa koji sadrži aluminijum.

Naučnici takođe kažu da dezodorans zapravo blokira znojne žlezde, uzrokujući toksinima da ostanu u telu i postanu potencijano štetni za naše zdravlje. Iako treba napraviti još testiranja vezano sa upotrebom dezodoransa i raka dojke, jasno je da taj rizik nije vredan preuzimanja. Umesto toga izaberite za sebe izvrstan, prirodni mirisni dezodorans, naveden ispod.

Šta koristiti umesto dezodoransa?

Samo presecite limetu koja nije prezrela, i svakom od polovina natrljajte pazuhe. Moguće je da vam nakon toga koža ispod pazuha posvetli, ali ne brinite boja kože će se vratiti vrlo brzo.

Limetina sposobnost u borbi protiv znoja ispod pazuha je zbog njene kiseliosti. Kiselina u limetinom soku pomaže smanjiti proizvodnju znoja i može delovati kao prirodni dezodorans. I dodatno, limeta ima snažna antimikrobiološka svojstva koja eliminišu loše mirise.

Zapamtite, pazusi treba da se znoje; oni se rešavaju toksina iz vašeg tela. Međutim, možete se rešiti mirisa znoja; samo koristite limetu. Ili, ako ste alergični na limetu / ne volite je baš onda probajte ova esencijalna ulja, prirodni su dezodorans, plus, ako imate ostataka limete možete napraviti i slasna jela.

Izvor

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *