jun
04
2017

Banana i cimet za bolji san

Umesto pilula za spavanje, evo recepta za neobičan čaj sa bananom i cimetom, koji pomaže da se opustimo i lakše zaspimo… Jednostavan, jeftin, prirodan i zdrav – možete ga piti svako veče pred spavanje.

Pomoći će vam da se opustite i zaspite, a ujedno je i zdrav večernji obrok…
Potrebno vam je: jedna banana (ako je moguće, organska), manji lonac vode i kašičica cimeta.
Najpre odsecite krajeve banane i bacite ih. Ukoliko je banana organska, dobro je operite i koristite je sa korom, a ukoliko je konvencionalno gajena, onda bananu oljuštite, a koru bacite.
Zagrejte lonac sa vodom da proključa, pa ubacite bananu u lonac i krčkajte 10 minuta. Naspite kuvan čaj u šolju za čaj, pa poprskajte cimetom – i popijte.
Zašto ova jednostavna kombinacija deluje?
Poznato je da  magnezijum pomaže kod nesanice. Nedostatak magnezijuma je jedan od ključnih faktora nastanka nesanice. I banana i njena kora su veoma bogate kalijumom i magnezijumom, tako da čaj od banane pomaže da vam se opuste mišići i tako podstiče zdrav osećaj pospanosti. Cimet je, opet, sjajan protiv nesanice zato što on značajno doprinosi uravnoteženju nivoa šećera u krvi. Uravnotežen nivo šećera je suštinski da telo počne da proizvodi hormone koji poboljšavaju san.
Ako želite da vaš čaj za spavanje bude slađi, dodajte slobodno kašičicu kvalitetnog meda. Kombinacija meda i cimeta pomaže varenju, poboljšava cirkulaciju, podstiče imunitet, ublažava kašalj, doprinosi boljoj cirkulaciji…

Izvori:
www.webmd.com
www.homestead-and-survival.com
www.members.upnaway.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *