jan
18
2014

Majke,deca,hrana,predodredjenosti za bolesti

deca i hrana 1

Svetska zdravstvena organizacija je pre nekoliko godina izdala jednu studiju o 33 industrijski najrazvijenijih zemalja u svetu i to povodom nekoliko zadravstvenih kategorija. Što se tiče dužine očekivanog života Sjedinujene Američke Države su zauzele 25 mesto. U 24 zemlje na svetu ljudi, dakle, žive duže nego u Sjedinjenim Državama.

Što se tiče procenta dece koja su preživela prvu godinu života, Amerika se nalazi na 23. mestu. Dvadeset i dve zemlje na svetu omogućuju svojim novorođenim bebama bolje mogućnosti da prežive prvu godinu života od dece u Sjedinjenim Državama. Što se tiče takozvanih bolesti tkiva, Sjedinjene Države se nalaze u poslednjem rangu. Zašto je to tako? Zato što Amerikanci imaju posebno veliki nedostatak minerala u svojoj ishrani.

Već pre mnogo godina, Ministarstvo poljoprivrede i stočarstva uputilo je farmerima savet da svoju stoku namenjenu klanju od samog početka osiguraju protiv bolesti kao što su alchajmer, reumatski artritis, dijabetes, zakrčenje srčanih krvnih sudova i bolesti srčanih mišića da ne bi za kratko vrijeme doživeli bankrot. Pre oko 50 godina počeli su mnogi rančeri i farmeri da shvataju da mineralne soli u stočnoj hrani mogu da sačuvaju njihovu stoku od mnogih bolesti.
Do tog vremena na sve strane su se mogle videti ovce koje su zaboravljale da pasu, konji oboleli od dijabetesa, koji su padali u komu i lipsavali, svinje sa tako uznapredovalom osteoporozom da su im zadnje noge u vreme parenja pucale na dve polovine. To je sve bilo na dnevnom redu. Kasnije su ti rančeri naucili kako da svoju stoku sačuvaju od skoro svih bolesti. Obogaćivali su stočnu hranu prirodnim vitaminima i biopodnošljivim biljnim mineralima.

Znate li stvarni broj dece koja se u Sjedinjenim Državama rađaju s urođenim manama? Odnos je 1:5000! Kod stoke taj odnos je 1:500.000! Dakle, stotinu puta povoljniji! Temelj je sljedeći: hrana za pse, koju proizvodi npr. Health Packing Company, obogaćena je sa 40 prirodnih biogenih minerala. Hrana za laboratorijske životinje sadrži u pravilu oko 28 tih mineralnih dodataka. Pođite sada u bilo koju trgovinu u vašoj blizini i čitajte listu sastojaka u jednoj konzervi hrane za bebe. Nećete naći ni jednu jedinu konzervu na kojoj je navedeno više od 12 minerala. To je i više nego zabrinjavajuće. Ili? Kada ste na televiziji videli nekog bolesnog psa?

A da vidite neko bolesno dete, moraćete se za vreme odmora naći u nekom školskom dvorištu – naći ćete ih u velikom mnoštvu! Deca, koja kašlju, kijaju, šmrcaju, povraćaju ili viču – još mnogo pre nego što će odrasti već su predodređena za bolesti i degeneraciju.

Mnoga od te dece mogu spolja izgledati zdrava – ali ona nose neke druge probleme u sebi, imaju problema s koncentracijom ili su hiperaktivna – ili i jedno i drugo. Kada mislimo o tome da svojoj deci putem prikladne ishrane ponudimo jednu zdraviju budućnost, ne smemo zaboraviti da svoje buduće majke u pravom smislu snabdemo prirodnim vitaminima i biljnim mineralima.“

Dr Džekson Stokvel

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *