maj
25
2014

Nauka potvrđuje kako i zašto je đumbir bolji od lekova protiv bolova !

djumbir1

Novo istraživanje otkriva da je đumbir u smanjenju bolova podjednako efikasan kao i lekovi protiv bolova, na primer, ibuprofen. I dok je ibuprofen jedan od najpopularnijih lekova protiv bolova, ovo istraživanje, koje je objavljeno u časopisu Arthritis, pokazuje da on ne smanjuje nivo citokina u telu.

Citokini mogu biti negativni i pozitivni, a negativni su vrsta supstanci koje šire upalne procese u telu, a istraživanja su pokazala da su povezani s pogoršanjem simptoma artritisa i osteoartritisa.

“Đumbir je poznat po svojim odličnim lekovitim svojstvima, a ovo istraživanje to ponovo potvrđuje”, izjavila je vođa istraživanja Dr. Krišna C. Srivastava.

Prethodna istraživanja su pokazala da lekovi protiv bolova mogu povećati rizik od nastanka raznih zdravstvenih tegoba, uključujući probleme s vidom, gomilanje suvišnih kilograma, kratkoću daha, depresiju, srčanu aritmiju, slabost mišića, visok krvni pritisak, glavobolje, anksioznost, bolove u grudima, probleme sa spavanjem, akne, sporo zarastanje rana i brojne druge. Đumbir dokazano ima protivupalno delovanje i značajno smanjuje nivo citokina u telu. Osim što ublažava osećaj bola, đumbir sprečava nastanak hronične upale u telu, a takođe može ublažiti već postojeću upalu.

Naseckani sirovi đumbir dodajte u čorbe, variva ili soseve. Dodajte đumbir u sokovnik dok pripremate sokove.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *