maj
26
2014

Trikovi protiv najezde mrava u kući

MRAVI 1

S dolaskom toplijih dana brojni muku muče s upornim i nepozvanim gostima, mravi naime počinju sa sakupljanjem zimnice, a naš dom njihova je omiljena destinacija. U borbi s dosadnim ‘društvom’ pomažu prirodna i jeftina sredstva čiji će miris i sastav poterati i sprečiti dolazak kolona

1.Temeljno počistite sve prostorije u kući
Prvi korak u borbi sa sitnim nametnicima je temeljno čišćenje svih površina na kojima se ‘društvo’ okuplja. Najbolje je to učiniti sa uobičajenim sredstvom za čišćenje i vodom. Ne zaboravite na police i coskove u smočnici na kojima su ostaci hrane mamac za mrave.

2.Belo sirce
Najpoznatije prirodno sredstvo za isjerivanje mrava je belo sirce, koristite ga pomoću raspršivača na način da u bocu s raspršivačem ulijete jednaku količinu sirceta i vode. Poprskajte mesta na kojima ste primetili mrave koji ne podnose  ovaj miris . Radne površine prebrišite s krpom namočenom u ovoj  mešavini te pustite da se izvetri, sirce je bezopasno što uvelike olakšava zaštitu površina na kojima obično ostavljamo hranu.

3.Cimet u prahu
Staze po kojima se mravi kreću pospite obilno cimetom, kroz par sati kolone bi trebale napustiti kuću. Naime mravi ne podnose intenzivan miris cimeta.

4.Kuhinjska so
Par kasika kuhinjske soli pomešajte s kipućom vodom i kada se ohladi prelijte u raspršivač. Mesta okupljanja mravi, posebno ulazna vrata i prozore poprskajte i ostavite da se osuse, slana površina  će spreciti mrave od ulaska u kuću.

5.Kreda
Komadiće krede usitnite i posipajte po pukotinama uz ivice zida – omiljenim skrovištima mrava.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *