jul
12
2014

Detoksikacija

detoks

Višegodisnje nakupljanje toksina u organizmu izazvano prvenstveno kao posledica loše i neadekvatne ishrane kao i drugih loših životnih navika (pušenje. alkohol…) ima za posledicu: pad imuniteta, nedostatak energije, pospanost, hronični umor a može da izazove i mnoge od hroničnih bolesti.

Kroz hranu mi unosimo energetske i gradivne materije u telo. Ukoliko dugo vremena unosimo toksičnu hranu, naši organi za prečišćavanje, jetra i bubrezi, neće biti u stanju da eliminišu svu količinu prispelih toksina. Ta loša hrana će se ugraditi u naše telo, kroz gomilanje višaka u masne naslage sala i ugradnju u telo, na nivou tkiva, kroz promenu ćelijske strukture. Nekada te promene u tkivima dovode do degenreacija gena, mutacija gena i pojave kancera. Otuda i veza izmedju loše i neizbalansirane ishrane i povećane stope kancera u svetu.

detoksikacijaDetoksikacijom organizma postiže se regeneracija i revitalizacija ljudskog organizma kao i jačanje imunog sistema . Njome se vrsi i ozdravljenje i od najtežih nezdravih stanja kao što su : kancer, kardiovaskularni problem i mnoge druge bolsti koje su bolesti današnjice.Detoksikacijom vršimo otklanjanje uzroka nastanka nezdravog stanja umesto da neuspešno pokušavamo rešiti posledicu.

Detoksikaciju mogu da rade svi, bez obzira na pol, uzrast ili zdravstveno stanje.

DETOKSIKACIJA MOZE BITI:

  • Potpuna to jest čišćenje celog organizma
  • Ciljana –kada se radi detoksikacija odredjenog organa ili sistema

Mnogo vise smo u zadnje vreme brinuli o tome kako nase telo izgleda spolja a sad je krajnje vreme da mu se posvetimo I iznutra.

Detoksikacija se vrši cedjenim sokovima i tinkturama po originalnoj recepturi dr Ričarda Šulca

-Postoji prirodan način da izbacite štetne materije iz svog organizma unošenjem određenih namirnica u svoj organizam

detoksikacija-700x352

1. AVOKADO – Avokado je pun antioksidanata, uključujući glutation. On pomaže da se štetne materije izbace iz vašeg organizma a time ćete se osećati bolje i zdravije.

2. BRUSNICA – poznato je da brusnica pomaže kod urinarnih infekcija, ali ona takože pomaže kod izbacivanja toksina iz organizma. Ima i svoje anti bakterijsko dejstvo što dodatno poboljšava zdravlje.

3.  KUPUS – ima u sebi sumpor koji pomaže razgradnji i izbacivanju toksina iz organizma.

4. LIMUN – konzumiranje limunade ili umesto sirćeta u salati je podjednako korisno. Limun je pun vitamina, posebno vitamina C, kao i antioksidanata. Limun na više načina pomaže detoksikaciji organizma a u isto vreme vitamini povećavaju otpornost organizma, dajući mu potrebnu energiju.

5. BROKOLI – je pun antioksidanata neophodnih za detoksikaciju organizma. Takođe ima enzime neophodne za normalan rad creva i varenje, pa dodatno pomažu izbacivanju otrova.

6. BELI LUK – osim antioksidativnog dejstva ima i dejstvo prirodnog antibiotika pa je pogodan kao dodatak svakodnevnoj ishrani.

7. SOČIVO– pomaže sistemu za varenje da izbaci i očisti organizam od otrova. Takođe, sočivo smanjuje nivo holesterola i smanjuje šećer u krvi pa je pogodan da se nađe češće na vašem jelovniku.

8. GREJPFRUT – pomaže kod detoksikacije i prema nekim istraživanjima može sprečito nastajanje kamena u bubrezima. Takođe, pošto ima malo šećera i kalorija, pogodan je i u dijetetskom režimu ishrane.

9. SEME SUNCOKRETA – odličan izbor, ujedno i čisti jetru od štetnih materija. Odličan je kod detoksikacija a poznato je i da smanjuje nivo holesterola u krvi i pomaže da se holesterola lakše izbaci iz organizma.

10. REPA – Repa je puna  betain i pektina koji štite jetru i organe za varenje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *