jul
10
2014

Kako da zamrznete maline i kupine ?

MK

Uživajte u sočnom ukusu i poslasticama s malinama i kupinama i kada prođe sezona. Sočne crvene maline i slasne kupine obogaćuju poslastice, a njihov blago kiselkast ukus daje slatkišima posebnu draž. U ovom osvežavajućem ukusu možete uživati i kada prođe sezona malina i kupina, pa je zato potrebno da ih pripremite za zamrzavanje na najbolji mogući način.

Izaberite maline i kupine koje su dobro sazrele, a izbegavajte plodove koji su oštećeni ili previše meki. Pre zamrzavanja najpre odstranite sve voćkice koje su drugačije boje, nezrele ili su počele da se buđaju.

Voće operite hladnom vodom u rupičastoj posudi i dobro ocedite i osušite. Maline ili kupine stavite na pleh i to u jednom nivou. Stavite u zamrzivač na jedan dan da se zamrznu. Voće zatim izvadite iz zamrzivača i prebacite u kese za zamrzavanje ili u posude. Na ovaj način ćete dobiti zamrznute posebne voćkice. Kada voće srtavite u kese, vodite računa da iz ambalaže izbacite što više vazduha. Ovako zamrznute voćke možete upotrebiti uroku od šest meseci.

Jedno reagovanje na “Kako da zamrznete maline i kupine ?”

  1. Darinka kaže:

    Predlazem, jer sam isprobala, beoisredbi prije stavljanja u zamrzivac posuti bobicasto voce kokosovim sladom jer jako dobro pomaze da se bobice ne slijepe i ostanu rahle. Kokosov slad izbleda poput kristala smedjeg secera i ne mijenja okus voca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *