jul
03
2014

Herbodont (Pasta za zube)

Osvežavajuća aromatična ekološka pasta za zube uklanja zadah iz usta i daje prijatan ukus i miris. Polira i održava belinu zuba. Održava normalnu pH vrednost usne duplje. Izuzetno se pokazala kod upale desni, krvarenja, paradentoze. Otklanja zubni kamenac. Mogu je koristiti svi uzrasti.

Glina (bentonit) ima najbolju kombinacija silicijuma i aluminijuma zato ima izuzetna emulgaciona dejstva, tako da ne zahteva natrijum laurilsulfat – penušavac koga ima svaka penušava pasta za zube (i sva sredstva za pranje suđa). Samo penušanje u ustima ne podrazumeva i racionalno ispiranje zubnih naslaga. U svetu su popularnije nepenušave paste za zube, jer su bez hemijskih površinski aktivnih supstanci.

Način upotrebe:

Suvom četkicom zahvatiti pastu (i to samo po površini) i prati zube bez naknadog kvašenja četkice vodom. Nakon pranja isprati vodom.

Ako ste već navikli na svoju zubnu pastu možete je obogatiti pastom na bazi gline. Na prethodno opisan način naneti pastu na bazi gline a preko nje zubnu pastu zapremine zrna graška. Ovaj postupak možete koristiti i dok se ne naviknete na čistu glinu (postepeno smanjujući penušavu pastu).

Kod upale desni – Prstom zahvatiti pastu na bazi gline i utrljati na desni neposredno pre spavanja. Sa tako nanešenom glinom prespavati, a ujutru isprati vodom.

Kamenac – Pranjem zuba ovom pastom i njenim povremenim nanošenjem (2-3 puta nedeljno) kao kod upala desni vremenski eleminiše kamenac.

Paradentoza – Isti postupak kao i kod kamenca.

Cena: Herbodont (170g) – 650 din ; Herbodont (70g) 350 din

Sastojci:Glina, mirika, hrastova kora, ekstrakt mentola i čajnog drveta, voda i alkohol
Dejstvo:Osvežavajuća aromatična ekološka pasta za zube uklanja zadah iz usta i daje prijatan ukus i miris. Polira i održava belinu zuba. Održava normalnu pH vrednost usne duplje. Izuzetno se pokazala kod upale desni, krvarenja, paradentoze. Otklanja zubni kamenac. Mogu je koristiti svi uzrasti.
Način primene:Suvom četkicom zahvatiti pastu (i to samo po površini) i prati zube bez naknadog kvašenja četkice vodom. Nakon pranja isprati vodom.
Gramaža: 170g / 70g

2 reagovanja na “Herbodont (Pasta za zube)”

  1. zoran kaže:

    Gde se moze naruciti ova pasta za zube i dali je mogu koristiti deca od 3 godine ?

    • Admin2 kaže:

      Mogu da je koriste svi uzrasti kao i sve naše tinkture i ostale prirodne preparate.Proizvode naručujete putem mail-a ili putem telefona.Sve informacije kako možete da naručite naše proizvode imate u odeljku kontakt ovde kod nas na sajtu.Prijatno

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *