okt
31
2014

Prirodno lečenje raka i specifičnosti najčešćih tipova

images (84)

U našem organizmu se odvijaju različiti procesi kojih nismo svesni. Nekada se dešava da neke naše ćelije mutiraju u ćelije raka (detalji ovog procesa još uvek nisu do kraja razjašnjeni, iako je jasno da su oni naročito izraženi kod osoba koje se ne pridržavaju zdravstvenih principa).

Zdrav organizam poseduje imuni sistem koji prepoznaje strano telo – u ovom slučaju ćelije raka – i uništava ih. Međutim, ukoliko čovek svojim nezdravim životom oslabi svoj imuni sistem, onda on neće biti u stanju da prepozna ćelije raka i one će nastaviti da se umnožavaju – od jedne će nastati dve, od dve – četiri, od četiri – osam, i tako redom, dok se ne stvori kancerogeno tkivo koje je nekada moguće prstom napipati.Pod određenim okolnostima neka od ćelija raka se otkači od postojećeg kancerogenog tkiva i putem krvotoka bude preneta do nekog drugog dela čovekovog tela gde se zakači za neki organ i tamo nastavi da se umnožava. Na taj način nastaje ono što zovemo „metastaza”.

Jedini način da se pobedi rak jeste jačanjem imunog sistema.
Oboleli od raka može da se podvrgne zračenju, ali njime neće biti otklonjen uzrok bolesti, već će samo biti uništene neke ćelije raka (kao i brojne okolne zdrave ćelije). Ćelije raka će se ubrzo ponovo umnožiti i problem će buknuti u većem obimu.

cancer_diagramOperacijom se takođe mogu ukloniti neke ćelije raka, ali najčešće će zajedno sa njima biti uklonjen i neki važan čovekov organ, a uzrok problema neće biti rešen.Hemoterapija je takođe problematičan oblik tretiranja problema raka jer se radi o pokušaju uništavanja ćelija raka putem otrova koji se ubrizgava u venu obolelog. Posledica je naglo slabljenje već posrnulog imunog sistema i brzo propadanje obolelog.Kao što smo rekli, jedini način da se pobedi rak jeste jačanjem imunog sistema i primenjivanjem svih principa zdravog života i čišćenja organizma. Pored posta na sokovima, klistiranja kafom, konzumiranja sirove biljne hrane, naročito su delotvorne biljne tinkture za jačanje imuniteta i sokovi od trave mladog ječma i pšenice.

Najpoznatija biljka za jačanje imuniteta je ehinacea, koja se može kombinovati sa belim lukom i ljutom alevom paprikom. Postoje i druge biljne formule za jačanje imuniteta, kao što je tonik od belog i crnog luka, đumbira, rena i ljute aleve paprike, koje su dostupne na tržištu, a koje se mogu i kod kuće lako napraviti.

Nekada osoba obolela od raka ima velike bolove, kao što je slučaj sa rakom jetre, kada ovaj organ veoma otekne. U tom slučaju mogu se koristiti hladne obloge, kao što je plastična kesa sa ledom, čime se postiže da bol utrne i da oboleli lakše podnese prelazni period dok imuni sistem ne ojača, i kancerogeno tkivo počne da se povlači.Brojni slučajevi izlečenih ljudi od raka potvrdili su snagu prirodnih tehnika lečenja i njihovu delotvornost.

U nastavku ćemo nešto više reći o specifičnostima u tretiranju pojedinih tipova raka.

Rak dojke

U pitanju je oblik raka koji je najučestaliji kod žena. Pored navedenih tehnika za jačanje imuniteta i čišćenje organizma preporučljivo je na obolelu dojku stavljati obloge od aloje, gaveza i bresta. Takođe, mogu se stavljati obloge od sitno iseckanog belog luka.

Rak grlića materice

Grlic-matericeOvo je drugi najučestaliji oblik raka kod žena. Studije pokazuju da žene čiji su muževi obrezani skoro nikada ne oboljevaju od ove vrste raka. Veoma često žene odlaze na operaciju navodnog raka grlića materice jer im je on pogrešno dijagnostikovan. Naime, nakon urađenog PAP testa, ženi se često saopštava loša vest da ima rak grlića materice, iako ga ona nema.

Naime, PAP test ima 5 kategorija.

Kategorija 1 znači da je žena zdrava. Kategorija 2 ukazuje na moguće posedovanje upale, dok kategorija 3 ukazuje na jači oblik upale, koji ne mora da znači da je u pitanju rak. Veoma često se testovi sa kategorijom 2 i 3 tumače kao „prisutnost ćelija raka”, što je potpuno netačno. Kategorije 4 i 5 definitivno znače prisutnost ćelija raka. Zato je veoma važno da žena bude dobro informisana o značenju rezultata PAP testa.

U procesu lečenja ove vrste raka naročito su delotvorni umeci od belog luka koji se mogu koristiti na nekoliko načina. Jedan način je da se prve noći u vaginu ubaci veliki češanj belog luka veličine palca, a da se ujutru izvadi. Sledeće večeri se novi češanj zgnječi, i tako ceo i zgnječen ubaci u vaginu, i ujutru ponovo izvadi. Treće večeri se novi češanj samo zaseče na kriške, da ostane ceo u komadu, i ubaci u vaginu, a ujutru se izbaci. Na ovaj način se postepeno pojačava dejstvo belog luka. Gnječenjem i sečenjem belog luka oslobađa se supstanca pod imenom „alicin”, koja ima snažno dejstvo u tretiranju pomenutog problema. Tretman primenjen treće večeri se primenjuje u periodu od dve sedmice. Nakon toga može da se napravi pauza, pa da se nastavi sa tretmanom.

Rak grlica matericeDrugi način primene belog luka je intenzivniji i sastoji se od ubacivanja belog luka ujutru, a ispiranja uveče, pa ponovnim stavljanjem uveče i ispiranjem ujutru. Za ispiranje se koristi tečnost koja se dobija miksovanjem u blenderu sledećih sastojaka: 850 ml vode, 60 ml jabukovog sirćeta, jednog isceđenog limuna i jednog velikog češnja belog luka. Tretman se primenjuje u periodu od dve sedmice, a može i duže.
Podrazumeva se obavezna primena kompletnog programa lečenja.Kada govorimo o problemima vezano za ženske reproduktivne organe korisno je napomenuti da kod 80% žena koje imaju bolove tokom menstrualnog ciklusa, ti bolovi nestaju nakon pražnjenja creva što predstavlja još jedan pokazatelj važnosti čišćenja organizma u lečenju.

Preporučuju se takođe određene biljne formule za regulisanje delovanja ženskih hormona koji umnogome pomažu u rešavanju postojećih tegoba kod žena. Pomenute formule (tinkture i tonici) dostupne su na tržištu.

Rak prostate

Prostata-1Kod ove vrste raka naročito je potrebno poboljšati cirkulaciju u tom delu tela. U tu svrhu koriste se tople obloge od ricinusovog ulja koje se stavljaju na predeo između analnog otvora i testisa. Ove obloge se stavljaju u periodu od 10 minuta, a zatim se umesto njih stavljaju hladne obloge sa ledom u periodu od 5 do 10 minuta. Mogu se naizmenično stavljati ove obloge – prvog dana, a zatim obloge od vinobojke – drugog dana, i tako naizmenično više dana.

Sledeći metod za poboljšanje cirkulacije je korišćenje toplih i hladnih klistira koji se kratko zadržavaju u debelom crevu, oko par minuta. Topli klistir je temperature oko 39 stepeni Celzijusa, a hladni na temperaturi malo nižoj od sobne.

Kod raka prostate veoma je delotvorno korišćenje umetaka od belog luka koji se ubacuju u rektum (poslednji deo debelog creva). Jedan veći češanj belog luka se oljušti i ubaci u rektum, i ostavi da stoji 12 sati. Postupak se ponavlja svakog dana nekoliko sedmica.

Rak jetre

images (77)Pored već pomenutih tehnika za čišćenje jetre, koristi se pomenuta formula u kojoj se koncentracija belog luka i maslinovog ulja poveća tri puta, ali postepeno. Takođe,primenjuju se obloge od ricinusovog ulja na oboleli deo tela, 2 do 3 puta dnevno, kao i naizmenični topli i hladni tuševi na pomenuti deo tela. Veoma je korisno primenjivati masažu na oboleli deo tela da bi se poboljšala cirkulacija.
Program čišćenja jetre obuhvata i čišćenje žuči, što je preduslov za kvalitetno čišćenje jetre. Ceo program lečenja prati i čišćenje creva, kao i druge tehnike navedene u osnovama izlečenja.

Rak pluća

lung-cancerU tretiranju ove bolesti od velike koristi su čaj i tinktura od lobelije, kao i obloge od ricinusovog ulja. Vrlo delotvorno je i korišćenje osveživača vazduha sa nekim od esencijalnih ulja – eukaliptusa, pitome nane ili čajnog drveta.
Nekada lobelija može da izazove povraćanje, prilikom kojeg se izbacuju otrovi iz pluća, što ne treba da uplaši obolelu osobu. Takođe, veoma je delotvorno korišćenje obloga od gline, pomešane sa vinobojkom, crvenom detelinom i belim lukom, kao i tinkturom od srčenjaka. Podrazumeva se da pacijent treba da prihvati i druge metode izlečenja, koje smo spomenuli, a naročito konzumiranje dosta sokova.

Rak mozga

Pored pomenutih metoda izlečenja, kod raka mozga je korisno koristiti obloge od gline koje su veoma delotvorne za izvlačenje otrova. Korisne su i obloge od lobelije i divljeg ruzmarina, koje se nanose na glavu i uši. U ovom tretmanu mogu se koristiti tinkture za smirenje nerava, što je najčešće vrlo potrebno

Leukemija

bela_krvna_zrncaU tretmanu raka krvi (leukemije) najvažniji su sokovi koji predstavljaju pravu transfuziju. Studije pokazuju da prelaskom na zdrav način života i primenom prirodnih metoda lečenja dolazi do obnovljenja koštane srži koja predstavlja fabriku krvnih ćelija. Zato je u programu izlečenja od leukemije potrebno podstaći funkcije koštane srži i izvršiti pročišćavanje krvi.
Za pročišćavanje krvi naročito je delotvorno korišćenje tinktura ili čajeva od crvene deteline, lobelije i čaparala, koje se mogu nabaviti na tržištu.
Podrazumeva se da je za lečenje bilo koje vrste raka potrebna primena kompletnog programa čišćenja organizma i jačanja imuniteta korišćenjem sokova, tinktura i dr.

2 reagovanja na “Prirodno lečenje raka i specifičnosti najčešćih tipova”

  1. Marija kaže:

    Postovani vec duze imam hronicnu upalu i povecu ranicu sa obe strane grlica, kazu da je obavezno spalim laserom ili kako god , postoji li nacin da je se resim prirodnim putem? Pokusavala sam kantarionom i nista znacajno

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *