okt
01
2014

Rešite se kurijeg oka na prirodan i zdrav način

kurje-a

Muce li vas kurije oci? Ukoliko kurije oko stvara bolne periode, ukoliko Vam onemogućava slobodno kretanje onda je svakako potrebno da problem rešite na primeren zdrav prirodan način. Nosite udobnu obuću odgovarajuće veličine i nosite tokom perioda lečenja posebne flastere koji će smanjiti pritisak na mesta gde se kurije oko i stvara. Takođe je potrebno da znate da se svaki nelečeni problem na stopalu, upravo ovaj poput kurijeg oka, može zakomplikovati do te mere da nam je potrebna pomoć hirurga.

Evo nekoliko jednostavnih saveta za prirodno resavanje ovoga problema.Takodje budite sigurni da se radi o kurijem oku, a ne o bradavicama,  za koje postoje druge solucije.

Savet broj 1:

Natopite komadic vate jabukovim sircetom i ucvrstite zavojem ili flasterom preko noci. Ponavljajte dok kurije oko ne otpadne.

Calluses-and-corns-investigation1Savet broj 2:

Uzmite komadic ananasa,  svezeg,  ne iz konzerve. Zalepite ga preko celog kurijeg oka preko noci i ponavljajte dok kurije oko ne otpadne.  Kora od ananasa deluje isto. Unutrasnji deo kore zalepite preko kurijeg oka.

Savet broj 3: ( najbrze delujuci savet)

Potrebno vam je jabukovo sirce i etericno ulje cajevca. Namocite komadic vate jabukovim sircetom i drzite sa malo pritiska na kurijem oku 3 do 5 minuta. Sklonite vatu i sacekajte dok se kurije oko ne osusi od sirceta samo od sebe, to jest nemojte ga prosusivati. Posto se kurije oko osusi  uzmite drugi komadic vate i namocite ga etericnim uljem cajevca. Vatu sa uljem zalepite flasterom na kurije oko i drzite oko 10 minuta. Ponovite ovo nekoliko dana. Radi jos brze ako ste noge drzali u toploj vodi petnaestak minuta pre nego pocnete sa ovom procedurom.

Etericno ulje cajevca mozete potraziti u apotekama ili prodavnicma zdrave hrane pod imenom “Ulje Cajevca”, “Tee Tree oil”, ili “Melaleuca oil”. Vazno je da je 100% cisto etericno ulje, a ne sa dodatkom drugih razblazavajucih ulja. Zavisno od broja i velicine kurijih ociju flasica od samo 5 ili 10ml ce biti dovoljna.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *