dec
21
2014

Njegovo veličanstvo: Selektivni antibiotik – beli luk!

Ako biste morali da izaberete samo jednu biljku koju ćete moći da imate u svom domu, to bi definitivno trebao da bude beli luk.

Zašto baš beli luk?

Belim lukom može da se leči rak, i spolja i iznutra, a takođe uništava sve bakterije, viruse, gljivice, crve i parazite, i spolja i iznutra. Ovaj prirodni antibiotik je najveći ubica bakterija, virusa i gljivica, zapravo svih antigena/patogena, sa snažnijim dejstvom od bilo koje druge biljke.

Beli luk takođe može ojačati imunitet, ali je najviše poznat kao najsmrtonosniji ubica svega što može da vam naškodi.

Farmaceutski antibiotici su neselektivni u uništavanju bakterija u vašem telu; oni ih prosto sve unište. To stvara dodatne probleme, jer se u telu nalaze i milioni tzv. dobrih bakterija, koje su potrebne za odvijanje metaboličkih procesa. Zbog toga mnogi ljudi nakon uzimanja ovih antibiotika imaju problema sa varenjem, zatvorom i gljivičnim infekcijama.
Još je veći problem što antibiotici ne unište 100% loših bakterija u vašem telu. Obično unište 99%. Preostale bakterije onda mutiraju, postanu smrtonosnije i otporne na te iste antibiotike. Tako nastaju veoma opasne i otporne bakterije.

S druge strane, beli luk je potpuno selektivan u uništavanju bakterija, ubijajući samo one koje škode vašem telu. Ono što je pritom neverovatno jeste da u isto vreme beli luk podstiče razvoj onih dobrih bakterija, i poboljšava crevnu floru i varenje.

Koje bakterije uništava beli luk?

image2

– Beli luk uništava velik broj bakterija, uključujući streptokoke, stafilokoke, tifusne, difteriju, koleru, bakterijsku dizenteriju (dijareja kod turista), tuberkulozu, tetanus, reumatsku groznicu i mnoge druge.

Ali ne samo to, već je beli luk takođe odličan antivirusni agens. Luk je bio testiran za razne vrste virusa, i naučno je dokazano da uništava izazivače malih boginja, zaušaka, mononukleoze (Apštajn-Barov virus), ovčijih boginja, herpes simpleksa 1 i 2, herpes zostera, virusnog hepatitisa, šarlaha, besnila, itd.

Opet, to nije sve. Beli luk je poznat i po svom fungicidnom dejstvu. U laboratorijskim istraživanjima je pokazano da je beli luk bolji od svih postojećih fungicidnih agenasa, tu uključujući i nistatin. Beli luk reguliše rast Candide albicans i uništava gljivičnu tineu.

Beli luk kao lek za rak

Beli luk je dokazan lek za rak. Oko jedne trećine svih studija o belom luku vezano je za lečenje raka. Beli luk ne samo da pomaže belim krvnim zrncima da nas odbrane od raka, već i poboljšava sposobnost našeg tela za uništavanjem tumora. Kada su sastojci luka prisutni u našoj krvi, mnogi aspekti imunog sistema su poboljšani. On takođe podstiče produkciju interferona, broj prirodnih ćelija-ubica, sprečava razvoj tumora i čak ublažava bol koji ide uz rak.

Kako ga upotrebljavati?

– Svako ko hoće da upotrebljava beli luk u ishrani, treba da krene od jednog većeg češnja dnevno. Treba da bude veličine oko 2,5 x 2,5 x 1,7 cm. Najbolji je u sirovom stanju, bilo iseckan, bilo da se stavi u sokovnik zajedno sa drugim povrćem ili voćem. Ako to budete mogli da izdržite, onda povećajte količinu na 2 češnja dnevno, pa onda i na 3. Većina istraživanja je pokazala da su najmanje poveća 3 češnja luka dnevno efikasna doza, tako da bi toliko trebalo da uzimate.

4 reagovanja na “Njegovo veličanstvo: Selektivni antibiotik – beli luk!”

  1. kosana kaže:

    Smeju li osobe sa nižim pritiskom da koriste beli luk

  2. Bojana kaže:

    Postovanje,
    Da li su organske kapsule jednako delotvorne kao i svezi beli luk, sta vi preporucujete?
    Hvala

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *