mar
19
2015

Škotski tuš

timthumb

Škotski tuš je jedan od najčešće korištećih terapijskih metoda u zapadnoj kulturi već vekovima unazad. Ovaj metod hidroterapije uključuje smenjivanje toplih i hladnih tuševa. Ova vrsta tuševa se koristiti obično za ponovno otvaranje cirkulacije krvi i za jačanje kvaliteta epiderma. Teorija koja stoji iza škotskog tuša je vezana za zdravstvenu korist koja se manifestuje u vidu brzog širenja i skupljanja krvnih sudova celog organizma čime se poboljšava protok krvi i smanjuje rizik od mnogih bolesti. Škotski tuš je dostupan u mnogim banjama i velnes centrima širom sveta.

Untitled

Postupak predstavlja kombinaciju termičkog dejstva vode i mehaničkog dejstva mlaza. Preporučuje se upotreba vode pod jakim pritiskom (mlazom). Tretman se završava tuširanjem leđa.

Radi poboljšanja efekta koristi se naizmenično: topla voda (15-20 sekundi) – hladna voda (15-20 sekundi), uzastopno 5-7 puta. Ponavljati 2-3 puta dnevno. Škotski tuš se preporučuje u periodu oporavka, protiv anemije, išijasa, hroničnih oboljenja, a takođe i kao efikasno sredstvo za jačanje organizma.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *