mar
19
2015

Smoothie – puna čaša vitamina

Untitled
Zovu ga i “mršavi zeleni šejk”, a o tome koliko je popularan u svetu govori i to da mnoge holivudske zvezde započinju dan ispijajući omiljeni zeleni šejk. To je fantastična energetska i vitaminska bomba koju najčešće čini miks zelene salate ili spanaća sa celerom, jabukom, kruškom, jagodom, bananom, kivijem i sokom od limuna. Kombinacije su brojne, a ovaj obrok iz blendera koji se priprei za par minuta je hranljiv obrok. Začinite šejk đumbirom, lišćem celera i peršuna, biberom, svežom nanom.

Istina je da je šejk napravljen isključivo od povrća prilično bezukusan. Tikvica može biti odličan izbor za ovaj napitak. Napravljen od tikvice uz dodatak voća, šejk je uvek penušav. Još jedan savet poznavalaca zdrave ishrane i zdravih namirnica je da ne ljuštite ništa od voća i povrća (namirnice koje se mogu jest i sa korom – jabuke, tikvice, krastavce). Kupite četku (može i četka za flaše) i dobro ribajte kako biste neoljuštenim povrćem i voćem uneli što više hranljivih materija.

“Green smoothie” za dobro jutro

Sastojci:

1,5 šoljica vode
glavica zelene salate, seckama
3 do 4 stabljke celera
pola sake spanaća
jabuka
kruška
banana
sok od pola limuna
peršun, korijander

Priprema:

Stavite u blender vodu i salatu, polagano blendajte, a zatim povećajte brzinu i dodajte ostale namirnice – jabuku, krušku i celer, zatim person i korijander, po želji, i na kraju banana i limunov sok.

2 reagovanja na “Smoothie – puna čaša vitamina”

  1. Zoran kaže:

    Da li se voce i povrce konzumiraju zajedno

    • Admin1 kaže:

      Mogu da se konzumiraju, ali ne svo voće i povrće. U sokovima može dosta kombinacija da se pravi, dok kod obroka i šejkova mogu da se kombinuju samo neke vrste voća mi povrća, zbog različitih dužina vlakana koje mogu da izazovu probavne probleme (dijareja i sl..). Imate dosta proverenihkombinacija na našem sajtu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *