jun
11
2015

Ne možete da zaspite zbog vrućine? Pokušajte ovo

happy couple sleeping in bed
Pokušajte večeras nešto od ovoga, možda vam pomogne.

Probajte da se ne nervirate. Dovoljna je muka to što ne možete da zaspite, ako se budete još i nervirali zbog toga, samo ćete podići temperaturu tela i biće vam još gore. Dakle, mirno lezite i pokušajte da prihvatite činjenicu da su vrućine tek počele i da će vam biti potrebno neko vreme da se naviknete. Ako uspete da se opustite, bićete korak bliže cilju – padanju u san.

Sećate se ventilatora? Klime su ih nepravedno potisnule, mnogo je prijatnije spavati u sobi u kojoj radi ventilator, nego u onoj u kojoj “duva” klima.

Ne preterujte sa hranom i pićem kasno uveče. Generalno nije pametno jesti pre spavanja, ali leti to podnosimo još teže. Poslenji obrok neka bude bar dva sata pre odlaska u krevet.

Koristite pamučnu posteljinu. Pamučne tkanine su lagane i prozračne, omogućavaju koži da diše. Svila, saten i “mešavine” neka sačekaju jesen.

Neka vam tokom noći čaša vode bude pri ruci. Ali, nemojte se nalivati tečnošću pre odlaska na spavanje jer ćete onda u toku noći svaki čas ustajati da biste otišli do toaleta.

Tuširajte se mlakom vodom. Čak i ako vam hladan tuš zvuči primamljivo, bolje je da voda bude mlaka. Suviše hladna voda će vas razbuditi, i – zbogom spavanju.

Izvor: lepotaizdravlje.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *