jul
15
2014

Preporuke za zdrav život

zdrav zivot

Male promene su dovoljne da biste živeli zdravije, a samim tim, kvalitetnije i duže. Budite umereni u ishrani, ali i vredni, pozitivni, kako savetuje najstariji čovek na svetu, amerikanac Valter Brening (113).

Umereni za stolom

Jedite dva puta dnevno. Dobro doručkujte, neka ručak bude nešto što baš volite da jedete. Preskačite večeru. Ljudi ne treba da žive samo da bi jeli, već da jedu da bi živeli.

Hranite se zdravo

zdrav zivot 1

Prednost dajte voću, bilo da je sezonsko ili tropsko. Korisne i zdrave namirnice, ali i disciplinovan pristup ishrani omogućiće vam da živite bez lekova i da se osećate dobro.Biljna ishrana narocito sirova jeste najzdraviji vid ishrane za nasu vitalnost energiju i adekvaatno zdravstveno stanje.

Budite ljubazni

Negativan životni stav, mrzovolja i dosada dugoročno gledano utiču na zdravlje. Zato budite ljubazni.  Osećaj kakav imamo kada pomognemo nekome, nenadoknadiv je.

Družite se sa ljudima

dr

Razgovarajte sa ljudima. Družite se. To će učiniti da se osećate lepo i prihvaćeno. Veoma je bitno i da čovek ne bude sam i usamljen jer takvo stanje može da ostavi trajne posledice na psihofizičko zdravlje.

Zabavite um

Čitajte što više, jačajte duhovno. Zabavite svoj um bilo čime, pletite, idite u šetnju, mislite pozitivno. Čim svom mozgu dozvolite da „luta“, on će početi da radi sve lošije.

Ne štedite se na poslu

Radite koliko god možete. Težak i naporan rad vas neće ubiti. To će vas osnažiti, ojačati, učiniti srećnim.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *