jul
15
2014

Napitak za regulisanje holesterola

NAPITAK 1

Povišen holesterol i trigliceridi problem je koji muči sve više ljudi.Ovakva tendencija jeste posledica sve nemarnije i  losije ishrane modernog čoveka. Predstavljamo vam napitak koji efektivno pomaže da regulišete masnoće u krvi.

Naravno ovde ne treba  izgubiti iz vida činjenicu da je potrebno da se zdravo hranimo i da praktikujemo zdrav stil života. Ako nastavimo sa konzumiranjem mesa i štetne masne i preradjene rafinisane hrane,onda nam od ovakvog napitka nema neke prevelike vajde…  Namirnice životinjskog porekla i preradjena hrana uz fizičku neaktivnost su isključivi uzrocnici ovakvih i sličnih problema.Povišen holesterol i trigliceridi nisu prirodno stanje čovekovog organizma.Pojavljuju se protokom vremena usled nazdravog i neprimerenog odnosa prema našem najvećem blagu – našem zdravlju i samom srećnom životu.

Sastojci:

6 kompletnih limuna (sa korom)

4 celera (bez korena)

1 litar čiste prokuvane vode

Postupak:

Operite celere i odstranite koren da vam ostanu samo stabljike i listovi. Sve zajedno (limun i celer) isecite na komadiće, ubacite u blender i dobro sameljite u kašastu masu. Možete koristiti i mašinu za meso za tu svrhu.

Sve dodajte u posudu u koju ćete nasuti i 1 litar prethodno prokuvane i ohlađene vode. Smesu izmešajte dobro i ostavite da odstoji 24 sata na sobnoj temparaturi da se sokovi izmešaju i sjedine. Nakon stajanja, smesu ponovo dobro izmešajte i procedite sitnom cediljkom ili gazom tako da ostane samo tečnost. Dobijeni sok sipajte u staklenu flašu i držite u frižideru da se ne bi pokvario.

Konzumirajte po jednu malu rakijsku čašicu svaki dan pre svakog obroka bez preskakanja. Kada potrošite celu dozu napravite novu.

Praksa je pokazala da je potrebno 8-10 nedelja svakodnevnog konzumiranja ovog soka kako bi dobili odgovarajuće rezultate smanjenja masnoća u krvi te opšteg osećaja poboljšanja celokupnog zdravstvenog stanja organizma,naravno uz postepeni prelazak na upraznjavanje zdravih zivotnih navika.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *