apr
27
2015

Kako zaustaviti srčani udar za 1 minut

Red pepper on wooden table

Da li ste znali da možete zaustaviti srčani udar jednostavnom ali neverovatnom i zapanjujućom primenom ljute aleve paprike? Istina je – ljuta paprika može u potpunosti da zaustavi srčani napad za samo 60 sekundi!

Kako iskoristiti ljutu paprika da bi pravovremeno zaustavili srčani napad!

Poznati lekari kao što su Dr. John Christopher, N.D., i Dr. Richard Schulze, N.D., su “pevali hvalospeve” ljutoj paprici. Na primer, Dr. John Christopher, je izjavio: “Za 35 godina prakse, rada sa ljudima i učenja, nisam izgubio ni jedan hitan slučaj pacijenta sa srčanim udarom. Razlog je taj što kad god sam dolazio povodom hitnih slučajeva prva stvar je ta da sam pacijentima odmah davao šolju čaja od ljute aleve paprike (kašičica ljute aleve paprike u šolju vrele vode, i za minut je spremno za upotrebu).”

Trebalo bi naglasiti da ovi ljudi, i mnogi drugi lekari poput njih, govore iz svog ličnog iskustva i ne dovode u pitanje lekovito dejstvo ove moćne biljke.

Dakle, na koji način se primenjuje ljuta paprika radi sprečavanja srčanog udara na osnovu price onih koji su primenjivali ovu metodu?

Prvo, ljuta paprika mora da ima minimum 90.000 jedinica ljutine. Ukoliko imamo alevu papriku koja ima 90.000 jedinica ljutine, a osoba je još svesna, predlog je da se 1 kašičica umuti u čašu tople vode (ovo je u suštini “čaj od ljute paprika”). Dati pacijentu da popije.

Ukoliko osoba nije svesna tada se predlaže korišćenje tinkture od ljute paprike (minimum 90.000 jedinica ljutine). Sipati svom silinom par punih kapalica (pipeta) pacijentu u usta, ispod jezika. Kao što je napomenuto, Dr. Christopher u 35-godišnjoj praksi nikada nije izgubio ni jedan slučaj srčanog udara ,naravno, ukoliko je osoba još disala u momentu njegovog dolaska. To sve prepisuje razboritoj primeni ljute aleve paprike.

Ostali tipovi primene ljute paprike

Jedna od najdelotvornijih primena ljute aleve paprike je uloga katalizatora u ostalim biljnim kombinacijama. Generalno, trebalo bi je primenjivati u gotovo svim biljnim formulama izuzev u onim formulama posvećenim nervima (specifičnim biljnim formulama za nerve). Razlog je taj što ima stimulativno dejstvo na celo telo, pojačava cirkulaciju što takođe poboljšava varenje i apsorpciju. Stoga, ljuta aleva paprika definitivno može da pojača dejstvo bilo koje biljne formule.
U suštini se koristi u formulama za artritis, razne ženske probleme, infekcije, bolesti srca i krvnih sudova, kao laksativ, diuretik, koristi se kod čireva, štitne žlezde itd.

Nutritivne vrednosti ljute aleve paprika

Ljuta aleva paprika ima 26 različitih nutritijenata! Sadrži minerale poput Cinka, Selena, Kalcijuma i Magnezijuma. Takođe sadrži vitamine kao što su Vitamin A i Vitamin C.
Poseduje i određenu količinu vlakana.

5 reagovanja na “Kako zaustaviti srčani udar za 1 minut”

 1. Daniel kaže:

  Ljuta paprika jepoznnata po tome da prorjeduje krv..e sad ako neko od tih pacijenata vec koristi terapiju za razrjedjivanje krvi(Sintrom, Aspirin) a obicno koriste u danasnje vrijeme onda ta ljut apaprika moze izazvati nezeljeno krvarenje?“ pogotov ako je u pitanju hemoragijski mozdani udar, tad ljuta paprika po nekoj logici stvari bi mogla dovesti do jos vecg krvarenja ili cak onemoguciti ili otezati zaustavlajanje krvarenja u mozgu , slican problem je i kod koristenja sintroma i aspirina..

  • admin3 kaže:

   Ljuta paprika, pored što razređuje krv, ima još neke osobine. Između ostalog, kao odgovor na vaš komentar, ljuta paprika ZAUSTAVLJA KRVARENJE tako da nema šanse da se desi „još veće krvarenje“ ili da „onemogući ili oteža zaustavljanje krvarenja u mozgu“. Inače, čovek ne treba da koristi veštačke medikamente za razređivanje krvi već da menja svoje destruktivne navike i da počne da poštuje zakone zdravlja, pa nikada neće doći do situacije da mora da se bori sa moždanim udarom. Ljuta paprika je jedna od najlekovitijih biljaka.

 2. Mladen Puzigaća kaže:

  Namjerni kašalj svako dve sekunde u dve minuta vrši masažu srca i sprečava aritmiju i tahikardiju!
  Ovaj savjet nekom može spasiti život!

 3. Andrea kaže:

  Kako da znamo koliko jedinica ljutine ima aleva paprika?

  • Admin1 kaže:

   Najbolji način da proverite ljutinu paprike je da je probate i ako počne da vam se znoji teme i glava.. TO JE TO! Proverene vrste koje su izuzetno ljute su HABANERO, SCORPION MORUGA, CAROLINA… koje imaju od 300.000 scovila do 2.000.000 scovila

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *