jun
19
2015

Uzmite semenke lubenice, pa ih skuvajte: Rezultat će vas šokirati!

Watermelon-slices1
Semenke lubenice sadrže dijetetska vlakna neophodna za normalan rad probavnog trakta.

Tokom konzumiranja lubenicevećina ljudi odstranjuje i baca semenke. Oni koji to ne rade u jednom delu pomažusvojoj probavi, ali to je nažalost sve. Same semenke prilikom prolaska kroz probavni trakt ostaju netaknute i samo mehanički pomažu boljoj probavi, ali većina njihovih korisnih sastojaka ostaje neiskorištena.

Kako bi iskoristili sva lekovita svojstva, semenke je potrebno kuvatiili samletikako bismo došli do dragocenog sadržaja.

Semenke lubenice sadrže dijetetska vlakna neophodna za normalan rad probavnog trakta, pomažu u slučaju pojave crevnih parazita, kao i u lečenju obolelih od žutice i upala u organizmu, piše portal Zdravljebezdoktora.

Semenke lubenice sadrže supstancu citrulinkoja deluje kao antioksidans, pospešuje širenje krvnih sudova i povoljno deluju u slučaju arteroskleroze, hipertenzije, anginepektorisi erektilnedisfunkcijekod muškaraca.

Semenke lubenice su zdravi sastojak koji je posebno upotrebljiv za lečenje bolesti bubrega i mokraćnih puteva. Korišćenjem čaja od svežih semenki lubeniceuklonićete kamen i pesak u bubrezima.

Evo i magičnog recepta:

woman-eating-watermelon-vertSveže semenke lubenice izdrobite ili iseckajte mlinom, pa kuvajte 15 minutau dve litre vode. Ovu količinu potrebno je rasporediti i popiti tokom dva dana, a treći dan se pravi pauza. Proces se tako nastavlja nekoliko sedmica u istim intervalima – dva dana korišćenja sa jednim danom pauze.

Stručnjaci savetuju da tokom leta pripremite i nakupite dovoljnu količinu semenki kako bi ih imali raspoložive za dugotrajno korišćenje kada lubenice nisu dostupne.

Semenke lubenice se preporučuju i za jačanje srca kao i mišićne strukture u telu. Takođe, jačaju pamćenje i poboljšavaju koncentraciju.

Sjajan su izvor magnezijuma, gvožđa, vitamina A, B, C, antioksidansa, kalcijuma, mangana, niacinai poluzasićenih zdravih masnoća.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *