okt
20
2016

Smuti za sniženje pritiska

, Image: 172614692, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy

Jedno istraživanje Američkog udruženja za srce (AHA) pokazalo je da su osobe sa visokim krvnim pritiskom koje su pile po 1 šolju mešanog soka od cvekle i ananasa dnevno uspele da snize pritisak. Jedno novije istraživanje preciziralo je da šolja soka od cvekle i ananasa dovodi do sniženja pritiska za 11 jedinica u roku od 6 sati.

Koliko je nauci poznato, mehanizam delovanja ovog soka je sledeći. Cvekla sadrži nitrate koji, kad se motabolišu u telu, doprinose širenju krvnih sudova i poboljšanju protoka krvi. Što se tiča ananasa, jedna šolja sadrži 195 mg kalijuma, i samo 1 mg natrijuma, tako da to dodatno doprinosi opuštanju mišića i širenju krvnih sudova.

Dodatno, list celera koji ulazi u sastav smutija čiji recept sledi sadrži određene materije za koje je naučno dokazano da doprinose sniženje krvnog pritiska.
Dakle, evo kako da napravite prirodni, zdrav smuti od sastojaka koji, naučno dokazano, doprinosi da se snizi krvni pritisak.

Potrebno je: ½ šolje cvekle iseckane na kolutove, 1 i ½ šolje svežeg ananasa, ¼ šolje listova celera, 1 šolja mleka od badema (pirinča, soje), ½ šolje svežeg soka od pomorandže

Priprema
Ubacite sve sastojke u blender i meljite dok ne dobijete glatku, homogenu masu. Ukoliko nastojite da na prirodan način doprinesete svom zdravlju, možete da ga pijete svakodnevno, pošto ovaj napitak dodatno pomaže detoksikaciji tela, ublažava upale niskog intenziteta (delovanje ananasa), doprinosi boljem funkcionisanju mozga i drugo.

Izvori:
www.curejoy.com
www.healthy-holistic-living.com
http://homeremedyshop.com
https://draxe.com

Jedno reagovanje na “Smuti za sniženje pritiska”

  1. Ruža Gajić kaže:

    Super su svi vaši recepti.Sve najljepše o vama 😊!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *