jul
17
2017

Zdravi mojito

Mojito je “tradicionalni” napitak sa Kube. Pio se još u 19. veku mada se tada zvao drugačije. Neki kažu da je ime dobio od reči ‘mojo’, što je kubanska mešavina limete i nekih trava, koje su se koristile u jelima, dok drugi tvrde da je je poreklo imena mojito ‘mojadito’, što bi značilo ‘malo mokro’. U svakom slučaju, mojito je osvežavajući napitak, a njegovu zdravu nealko varijantu možete piti kolko god želite, posebno zbog visokog saržaja vitamina C. 

Tradicionalni mojito sadrži beli rum. Naravno, ukoliko želite koktel sa alkoholom, do virgin mojita dodajte ca. 40ml belog ruma. Mojito takodje ne bi trebalo da pravite sa limunom, samo limetom. Ja doduše pravim kombinaciju razmera 2:1.

Sastojci (za jedan napitak):

-pola limete

-četvrtina limuna

-15 listova sveže mente

-1.5 kašika smeđeg šećera (ili koristite neki zdravi zaslađivač)

-voda

-led

Priprema:
U visoku času sipajte smeđi šećer, iseckajte limetu i limun na kockice, dodajte listove sveže mente i izgnječite sve sastojke . Dodajte vodu i led (idealno tzv. mleveni led ili izlupani i.e. crushed ice). Ukrasite limunom/limetom i/ili listovima mente.

Jedno reagovanje na “Zdravi mojito”

  1. Dr/Sulc ako ate u Srbiji odn/Beogrdu mogu Vam reci koje biljne primorske biljke 1oo%dovode do izlecenja siroke rasprostranjene bolesti i to/hemoroide u vidu caja i protiv herpesa sinplexa u vidu ekstrakta/Oba preparata su ispitana u gradskom zavodu za jhavno zdravlje sa rezultatom da nisu stetni za ljudski oirganizam/Ja sam koristio ljutu Alevu papriku/Ako Pokazete zelju da probate ove primorske lekove mogu vam dati da se uverite da oni dovode do trajnog izlecenja bez recediva.Moj mobilni 3810641832735 Srdacan pozdrav od MichelPS Meni je potreban sedetiv koji dovodi do sna ako mozete da mi pomognete veliko nvala

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *