jun
09
2014

Hrana uz koju cete izbaciti nikotin iz tela

hrana nikotin 1

Kada prestanete sa pusenjem efekat nikotina traje jos dosta dugo vremena. Međutim, možete izbaciti nikotin iz tela sa zdravom hranom i menjanjem vašeg stila života. Pušenje smanjuje količinu vitamina C, E i A. Ovi vitamini mogu zaštititi pluća od oštećenja, pa nakon što prestanete pušiti, obavezno uključite u ishranu namirnice bogate vitaminom C i E. Evo nekih od namirnica koje su vrlo efektivne i ucinkovite u izbacivanju nikotina iz tela.

Brokoli

Ovo zeleno povrće je bogat izvor vitamina C i B5. Pušenje smanjuje sadržaj vitamina C u telu. Dakle, jedite brokoli kako bi „izbacili“ nikotin iz vašeg tela. On takođe pomaže u gubitku težine i dobar je za trudnice.

Narandže

Sok narandže je bogat izvor vitamina C. Možete povećati metabolizam vašeg tela i rešiti se stresa, ukoliko redovno jedete narandže.

Sok od sargarepe

Ako pušite, onda trebate znati da kada zapalite cigaretu, nikotin ostaje u telu tri dana.Kod pusenja, nikotin oštećuje vašu kožu. Sok od sargarepa je dobar za kožu, a takođe je bogat vitaminima A, C, K, i B koji pomažu u uklanjanju nikotina iz organizma.

Zeleno lisnato povrće

Spanać je najbolje tamnozeleno lisnato povrće koje je ne samo bogato vitaminima, nego i folnom kiselinom. Ako ste u drugom stanju i zabrinuti ste zbog ostatka nikotina u vašem telu, jedite spanać.

Nar

Ovo crveno i sočno voće pomaže cirkulaciju krvi i povećava krvne ćelije u telu. Da biste smanjili potrebu uzimanja nikotina, jedite nar.

Kivi

Ovo čudo od voća pomaže u izbacivanju nikotina. Plod je bogat izvor vitamina A, C i E. Tokom pusenja, ti vitamini se smanjuju u telu.

Bobice

Bobice poput jagoda pomažu u „isterivanju“ nikotina i drugih štetnih toksina iz tela.

Voda

Pušenje dovodi do dehidracije. Prema mnogim istraživačima, možete prestati pušiti i smanjiti nikotin iz tela konzumiranjem dosta vode.Voda je u svim prilikama i situacijama veoma jak detoksifikator i cistilac organizma.Svaki dan treba popiti najmanje 2l obicne vode da bi zadovoljili potrebe naseg organizma za vodom,bez koje ne mozemo da funkcionisemo na adekvatan nacin. Manjkom unosa vode dolazi do dehidratacije i stvaranja ogromnih problema nasem organizmu koji pokusava da kako tako izlazi na kraj sa njima,ali vremeno dolazi do pojave bolesti.Osecaj zedji uglavnom zavara prosecnog coveka, misleci da ako mu se ne pije voda nema potrebe za njom,medjutim dehidratacija uveliko traje.

Generalno gledano prelazak na zdrav stil zivota i same ishrane jeste kljucan za poletnost,energicnost i samo nase zdravlje.Prirodna biljna ishrana je najzdraviji vid ishrane za coveka,uz izbegavanje svih stetnih rafinisanih namirnica i otrova za nase telo.Budite vedri ,nasmejani. Hranite se zdravo,bavite se fizickom aktivnoscu negde na svezem vazduhu i vase zdravlje i sreca su neupitni.

2 reagovanja na “Hrana uz koju cete izbaciti nikotin iz tela”

  1. Miketa Pantic kaže:

    Koju tinkturu predlazete (pored osnovnog paketa tinktura i prelaska na cedjene sokove) za ostavljanje cigareta i prekomerne tezine? Mozda pluca ili pluca+?

    • Admin2 kaže:

      Za odvikavanje od pušenja je dovoljna tinktura pluća.Potrebno jeste takodje da primenjujete što češće toplo hladne tuševe i intenzivnu fizičku aktivnost što jaču to bolju radi eliminacije toksina.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *