jul
26
2014

Vitamin C nas čini lepšim

images1

Pored toga što izuzetno povoljno utiče na imunitet, vitamin C će učiniti lepim i vaše nokte, kosu i kožu. Vitamin C je veoma važan za održavanje kolagena u organizmu, takođe ojačava krvne sudove i koži pruža elastičnost i snagu. Međutim, vitamin C se rastvara u vodi, što znači da se u telu ne taloži niti akumulira. Zbog toga je veoma važan dnevni unos ovog vitamina.Evo kako vitamin C utiče na lepotu kože, kose i noktiju.

Za zdraviju kosu

Vitamin C je jedna od najznačajnih materija za podsticaj rasta i jačine kose. Napravite smesu od skuvanog batata (slatki krompir), pola šolje ogrozda, tri jagode i male crvene paprike. Dobro promešanu smesu nanesite na glavu i ostavite da stoji između 15 i 25 minuta, zatim isperite toplom vodom.

Izgledate zdravije i svežije

Vitamin C igra važnu ulogu u apsorpciji gvožđa u organizmu, dok gvožđe doprinosi opštem zdravlju, a samim tim i izgledu.

Podstiče rast noktiju

Vaši nokti će brže rasti i biti lepši, jer vitamin C jača okolnu kožu, vezivno tkivo, kosti i zidove krvnih sudova.

Deluje preventivno na pojavu zanoktica

Kako biste izbegli pojavu bolnih, ali i ružnih zanoktica, pojačajte dnevni unos vitamina C,a njime su posebno bogati citrusi.

Otklanja znakove starenja

Studija koja je objavljena u časopisu America Journal of Clinical Nutrition, pokazala je da su žene srednjih godina koje su unosile više vitamina C ublažile bore i rešile problem suve kože. Stručnjaci kažu da vitamin C odlaže znakove starenja zbog sposobnost uništavanja slobodnih radikala.Napravite masku za lice od jednog kivija i pola šolje papaje, nanesite je na lice i isperite nakon 15-20 minuta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *